Политика

Већина у парламенту озаконила незакониту одлуку "Југопревоза"

понедељак 18. децембар 2017.

Захтев за повећање цена превоза у градско-приградском друмском превозу путника на територији општине Велика Плана упућен на адресу локалне самоуправе 01. фебруара ове године, данас је, гласовима 24-оро одборника на 17. скупштинском заседању, коначно и дефинитивно добио зелено светло. 

Нисмо у Скупштини само да критикујемо!

понедељак 20. новембар 2017.

Опозициони одборници који у овом сазиву локалног парламента немају своју одборничку групу имали су бројне сугестије, примедбе и коментаре. На опаску председника општине Игора Матковића да до сада нису предложили ни један амандман и да би стручни савет о овом облику опозиционог деловања могли да добију у скупштинској служби, одговорили су да своје мандате не користе само да би критиковали већ и да би у име грађана који не мисле као владајућа већина сугерисали нека решења која се без оправданих разлога одбацују.

Мере за заустављање и отклањање корупције!

понедељак 20. новембар 2017.

На седници СО Велика Плана једна од најзначајнијих тачака по коментарима одборника владајуће већине и опозиције односила се на усвајање Локалног антикорупцијског плана општине Велика Плана који представља превентивни антикорупцијски механизам за увођење и примену начела доброг управљања и рада органа локалне самоуправе и општинских служби, истовремено и других органа јавне власти који на локалном нивоу задовољавају потребе и интересе локалног становништва и локалне заједнице.

Новинарска и медијска удружења осудила прљаву кампању ТВ Мост и ТВ Пинк против Оливера Ивановића

уторак 17. октобар 2017.

Пет новинарских и медијских удружења (НУНС, НДНВ, АНЕМ, ЛП и АОМ) најоштрије осуђују емитовање рекламног спота на Телевизији Мост и ТВ Пинк којим се води језива кампања против Оливера Ивановића, председника Грађанске иницијативе “Србија, демократија, правда" и његових колега Драгише Маловића и Драгана Јаблановића.

Ненад Перић: Пословник мора да се поштује!

петак 14. јул 2017.

Председник СО Велика Плана, Ненад Перић, подстакнут  понашањем опозиционих одоборника на прошлој, 13. седници,  након изрицања казнене мере одузимања речи  Александру Томовићу (ДС) до краја заседања,  14. седицу је започео читањем правила понашања чланова Скупштине позвањем на  Пословник усвојен у току мандта бивше власти. Упркос упозорењу у наставку  седнице нису се по мишљењу председавајућег поштовала правила, због чега је полемика настављена и пред камерама локалних телевизија по завршетку Скупштине.

Опозиција тражи реч!

петак 14. јул 2017.

Малобројни опозициони одборници незадовољни су третманом на седницама Скупштине. Жале се на нетолератност председника Скупштине и немогућност да до краја изнесу примедбе и критике на рад актуелне власти.  Грађани треба да чују мишљења својих изабраних  представника, а на њима је да процене сада,  или кроз неко време ко је био у праву, а ко није.

Шешељ у Великој Плани: Онај ко је спреман на личну жртву, неће вас издати!

уторак 21. март 2017.

Обилазак Подунавског региона, лидер Српске радикалне странке др Војислав Шешељ започео је у Великој Плани, где се кратко задржао у разговору са окупљеним присталицама и грађанима. У обраћању медијима, кандидат СРС-а на предстојећим председничким изборима у Србији је нагласио да председничка функција нема велика уставна овлашћења.

Страна 1 од 7