Јесење изложбе слика

уторак 15. септембар 2015. 

У Галерији Центра за културу Масука у четвртак, 17. септембра, биће отворена изложба слика Емила Сфере, овогодишњег учесника ликовне колоније Покајница 2015, академског сликара из Панчева. Поставка ће трајати до 1. октобра када ће банатске мотиве заменити шумадијски и поморавски предели, аутора Мишка Бешикића, прошлогодишњег победника на Јесењем ликовном салону.

За 22. октобар предвиђено је отварање овогодишњег Јесењег ликовног салона. Уместо публике о победнику ће одлучивати стручни жири који ће својом оценом обезбедити неком од учесника самосталну изложбу у наредној години.

Панчевачки академски сликар Емил Сфера сликарство је дипломирао на Академији ликовних уметности у Београду у класи професора Марије Драгојловић и Славољуба Чворовића почетком деведесетих година. Колективно излаже од 1990. године а прву самосталну изложбу имао је већ 1994. године у Савременој галерији, Панчево. Од тада почиње уметниково вишестрано представљање јавности како кроз 52 самосталне изложбе тако и кроз промоцију дечјег стваралаштва, што је одскора добило и међународне размере.
Добитник је две награде Октобарског салона у Панчеву, као и војвођанског признања за сликарство за 2010. годину "Нађапати Кукац Петер".
Члан је националних и локалних удружења ликовних уметника. Студијски је боравио у Паризу 1996. и 2003. године.Његова дела се данас налазе у многим збиркама у земљи и иностранству. Живи и ради у Панчеву.