Песниче народа мог: Урош и Јана међу награђенима!

петак, 19. мај 2017.

Великоплањани Урош Раденковић и Јана Радојковић на сјајан начин представили су нашу општину на Републичкој смотри рецитатора "Песниче народа мог", одржаној у Ваљеву. 

Урош, који похађа први разред ОШ "Вук Караџић" у Крњеву, у млађем узрасту освојио је другу награду, док је Јана, матуранткиња великоплањанске школе "Свети Сава" у средњем узрасту заузела треће место.

Урош, кога је за ову врсту такмичења припремала његова мама Александра, учитељица, говорио је песму “Добро је брате знати карате”, Тодета Николетића, а Јана  “Обичним речима речено”,  Биљане Станојевић, уз стручну подршку Данијеле Дабовић.

У казивању стихова ове године је у категорији основаца нижих разреда најбоља била Катарина Барјактаревић из Алексинца, док је треће место припало Маши Зорое из Раковице. Код ученика од петог до осмог разреда, испред Радојковићеве су се пласирали Јана Лукић из Ваљева и Стефан Николић из Београда.

Домаћин манифестације, 49. по реду, која је некада своје упориште имала управо у Великој Плани, и ове године је био Центар за културу у Ваљеву.