Републичка смотра рецитатора: Урош и Јана бране част Великоплањана!

понедељак 08. мај 2017.

На Републичкој смотри рецитатора "Песниче народа мог" 19. маја у Ваљеву, Подунавски регион представљаће два наша кандидата. На регионалном такмичењу у Великој Плани у категорији рецитатора из Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане у млађем узрасту победио је ђак првак ОШ "Вук Караџић" у Крњеву Урош Раденковић. У средњем узрасту победила је Јана Радојковић, ученица осмог разреда ОШ "Свети Сава" из Велике Плане, док је у старијем узрасту најуспешнији био Јован Стојановић, ученик  из Паланачке гимназије.  

 

 

 

 

Урош рецитује песму “Добро је брате знати карате”, а Јана песму “Обичним речима речено”. Урошева песма говори о Небојши каратисти, који се бори против непристојних слонова.  Аутор песме је Тоде Николетић, а педагог његова мама, Александра Раденковић, наставник разредне наставе ОШ "Вук Караџић" у Крњеву.  Јанина песма говори о осећањима према свету, љубави и срећи. Аутор песме је Биљана Станојевић, а педагог Данијела Дабовић.

 

Коментари   

+3 # Tanja 08-05-2017 19:04
Uros zivi nedaleko od OS"Sveti Sava" u V.Plani, ali, na veliku zalost ove centralne skole jer svojim kvalitetom nije mogla ovakvo dete da zadrzi, a i moju jer je to nekada bila najjaca skola u opstini koju sam i ja pohadjala, i obrazovala talente poput ovog inteligentnog prvaka, pohadja OS "Vuk Karadzic" u Krnjevu.
Aleksandra Radenkovic je pedagog koji se angazuje dugi niz godina za sve recitatore opstine iako se njeno ime ne potpisuje svuda i velika je steta sto ovakav profesor razredne nastave svakodnevno putuje do Krnjeva, kao i mnogi drugi ucitelji iz V.Plane koji su ambiciozni i koji bi svojim radom, trudom i umecem uspeli da vrate status najprestiznije skole opstine V.Plana!
Ponosni smo na nasu decu, ali ne i na ljude koji ne umeju da cene vrednost nasih gradjana!
Одговори