Општинско такмичење рецитатора

субота 25. марр 2017.

Ученици основних и средњих школа су се на општинском такмичењу у Дому омладине, на традиционалној манифестацији посвећеној песништву и казивању поезије, борили за учешће  на окружном такмичењу. У млађем узрасту наступио је 21 кандидат,  у средњем 26,  а у старијем 10.

По пет првопласираних рецитатора из свих узраста стекли су право учешћа на такмичењу Подунавског региона које ће се 8. априла одржати у Великој Плани. Тада ће са успешним рецитаторима из Смедерева и Смедеревске Паланке одмерити снаге за наступ на Републичкој сморти рецитатора у Ваљеву  "Песниче народа мог" која победнику доноси престижно признање најбољег рецитатора у Србији у једној од три категорије.

Прво место у млађем узрасту освојила је Миљана Туфегџић из Лозовика, у средњем Теодора Пауновић из Крњева, а у старијем Анђела Ранчић, ученица ЕУШ "Вук Караџић" која је говорила ауторску песму "Не дам". Најмлађа победница, Миљана Туфегџић, одабрала је са својом менторком песму Љубивоја Ршумовића "На пољу где се чавке чавче", док је Теодора Пантелић говорила песму примерену свом узрасту "Пепељуга" Пеђе Трајковића.

По оцени стручног жирија такмичари су показали завидан ниво способности убедљивог казивања стихова, истровремено и добар одабир песама, што је ранијих година била најчешће упућивана примедба такмичарима и њиховим педагозима. И овог пута је истакнуто да би требало порадити на акцентима, динамици и емотивности код рецитатора који неретко праве сличне грешке.

По квалитењту и ове године су се издвојили рецитатори ОШ "Радица Ранковић" из Лозовика и ОШ "Вук Караџић" из Крњева. 

Коментари   

0 # Aleksandra 22-04-2017 21:37
Imamo dva predstavnika iz opštine, koja su se plasirala na Republičko takmičenje. To su, u mlađem uzrastu, Uroš Radenković, a u srednjem uzrastu, Jana Radojković. Pošto niste bili u mogućnosti da propratite Okružno takmičenje, moja je želja bila da ovu vest podelim sa vama. Mislim da je vredno pažnje. Srdačan pozdrav!
Одговори