Награде на ФЕДРАС-у за Народног посланика

недеља 23. октобар 2016.

На 45. Фестивалу драмских аматера села Србије у Малом Црнићу представа Народни посланик у извођењу Драмског студија “Маска” из Старог Села и КУД-а из Крушева добила је три значајна признања. Трећу награду за представу, награду за најбољу мушку улогу ( Горан Милановић) и награду за најбољу режију (Дејан Цицмиловић). За епизодну улогу награду је добила Тамара Антић, чланица КУД-а “Обилић” Крњево, за улогу Кети, у представи МОЈЕ БЕБЕ. 

Жири 45.ФЕДРАС-а, Александар Дунић, председник, Селимир Радуловић, члан и Фуад Табучић, члан, донели су одлуку да од 12 учесника,прву награду за представу у целини добије представа ДИВЉЕ МЕСО, Горана Стефановског, КПЦ Божидар Митровић-Шадор, Гњилане-Шилово, Дом културе Радомир Поповић, Косовска Каменица- Ранилуг, Српско позориште Гњилане
• Друга награда додељена је представи КАД СЕ МИ МРТВИ ПОКОЉЕМО, по тексту Нине Митровић, Аматерског позоришта КУД-а „Бриле“, из Беочина
• Трећа награда припала је НАРОДНОМ ПОСЛАНИКУ, по тексту Бранислава Нушића, у извођењу Дома културе Влада Марјановић, Старо село и Дома културе Крушево, Крушево.
Награду за главну мушку улогу добио је Горан Милановић, за улогу Јеврема Прокића, у представи Народни посланик, награда за главну женску улогу припала је Мирјани Симић за улогу Стевке, у представи Портрет, док су награде за епизодне улоге добили: Стеван Козина за улогу Ратка, у представи Мировна мисија,  Марко Ристић за улогу Манулаћа, у представи Зона Замфирова, Воја Раонић за улогу Зуцана, у представи Портрет, Снежана Мандрашевић за улогу Новинарке, у представи Фајронт, Тамара Антић за улогу Кети, у представи Моје бебе, Оливера Мијатовић Радаковић за улогу Јасмине у представи Кад се ми мртви покољемо, Бојан Филиповић за улогу Симона у представи Дивље месо.

Награде за младе глумце добили су Немања Лугавац за улоге Ивковића и Трепљева у представама Народни посланик и Галеб, и Ивана Стојановић за улогу Нинеу представи Галеб.

Награда за режију припала је Дејану Цицмиловићу за режију представе Народни посланик, награде за сценографију и текст– представи Кад се ми мртви покољемо, наградеа за костим, сценски покрет и сценски говор– представи Зона Замфирова. Специјална награда за колективну игру отишла је у руке ансамбла представе Фајронт, док је похвала за сценски говор припала Мировној мисији.