Одобрена средства за адаптацију паланачке болнице!

понедељак 27. март 2017.

Општој болници „Стефан Високи” у Смедеревској Паланци Министарство здравља одобрило је за пројекат адаптације установе нешто више од пет милиона евра. Вршилац дужности директора, Никола Ристић, истакао је овом приликом да је донација доказ да је болница неопходна овом делу Србије и добрих намера владајуће структуре, али се никако не сме занемарити ни чињеница да су за адекватно вршење  здравствених услуга неопоходни кадрови јер је последњих пет месеци из здравствене установе која покрива потребе око 100.000 становника из паланчке и великоплањанске општине, као и хитних случајева из оближњих места суседних општина, отишло пет специјалиста.

Средства за адаптацију одобрила је Канцеларија за управљање јавним улагањима, а према речима Ристића, уз помоћ локалне самоуправе урађен је целокупни машински пројекат.

Адаптација ће, између осталог, обухватити обнову крова, фасаде, подова, замену свих 600 прозора, врата, реконструкцију вентилације, грејања, мокрих чворова…

Према речима вд директора Ристића, тендер за ове радове требало би да буде расписан у наредних месец дана.

И за потребе Дома здравља у Великој Плани обезбеђена су средства за адаптацију амбуланти у Великој Плани. Око 6 милиона динара обезбедиће локална самоуправа у оквиру програма енергетске ефикасности.