Трансфери за нове услуге социјалне заштите

четвртак 16. март 2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин потписао је јуче уговоре о наменским трансферима са представницима 123 локалне самоуправе из читаве Србије. Вулин је у обраћању новинарима објаснио да су наменски трансфери, у укупном износу од 701 милион динара, обезбеђени из буџета и намењени развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите. По том основу општини Велика Плана припало је пет милиона  и 800 хиљада динара.

Реч је, како је прецизирао, о дневним боравцима, дневним клубовима, помоћи у кући, прихватилиштима, прихватним станицама, свратиштима, становању уз подршку, личном пратиоцу детета и саветодавно-терапијским услугама у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

То ће допринети да се ове услуге развијају равномерно на територији читаве земље, указао је министар и подсетио на то да је прошле године за наменске трансфере за 122 локалне самоуправе било издвојено 400 милиона динара. Део новца који је био усмерен за потребе социјално угроженог становништва општине Велика Плана утрошен је на потребе особа са инвалидитетом, функционисање Дневног боравка Лане и рад персоналних асистената.