Божић Бата у дневном боравку ''Ланe"

среда 18. јануар 2017.

Хуманост је одлика великих и није битно колико већ како и са каквом емоциjoм хуманисти то раде, а не може се ни осетити ни видети већа радост од оне када поклањате своју пажњу најмлађима који своја осећања најискреније и безусловно показују. Поготову ако су тој деци ускраћене најрадосније и безбрижније године, не њиховом кривицом.

Зато се у Дневном боравку „Лане“ пружа подршка деци и младима са сметњама у развоју, комбинацијом едукативних, стимулативних, радно- окупационих, инклузивних и психосоцијалних активности. Све зарад пуног учинка, неге , васпитања и образовања, а ови критеријуми могу бити задовољени само ако су доступни и финансиски приступачни деци и младима у свим географским и социоеконоским срединама, без разлике у степену развитка.

Бадњи дан је био дан велике радости за малишане Дневног боравка „Лане“. Председник Општине Велика Плана Игор Матковић, председник Скупштине Општине Ненад Перић и директор Основне школе „Надежда Петровић“ Весна Илић посетили су децу и младе у Дневном боравку, и на тај начин им у ово време даривања, уочи Божићних празника, пружили мало среће и задовољства. Донели су им пакетиће, дружили се са децом, упутили им топле речи и најлепше жеље у Новој години. Деца су их дочекала са широким осмесима на озареним и срећним лицима. Њиховој радости није били краја.