Покрени се за посао

уторак 25. октобар 2016.

Конкурс за нови, осми циклус националног донаторског програма ПОКРЕНИ СЕ ЗА ПОСАО, који спроводи НВО ЕНЕКА из Ниша уз подршку компаније Филип Морис, отворен је 25. октобра и трајаће до 31. јануара 2017. године. За овај конкурс преко Канцеларије за локални економски развој до сада су се укључивали предузетници са подручја наше општине.

Неки од њих добили су бесповратна средства за пројекте који су били одабрани од стране стручне комисије, као што је приватно предузеће за производњу брендиране ракије чији су власници породица Бешикић.

Све информације у вези са конкурсном доступне су на сајту НВО Енека, као и у канцеларрији ЛЕРА-а у Општинској управи Велика Плана. Аплицирањем на Конкурсу предузетници могу да обезбеде квалитетним и одрживим пројектом бесповратна средства у износу до 250.000 динара у виду опреме неопходне за покретање или унапређење предузетничке делатности. 

Конкурс омогућава и пословне и стручне обуке као и сталну саветодавну помоћ од стране економских стручњака.

“Програм „Покрени се за посао“ намењен је особама са добром пословном идејом из целе Србије. Намењен је особама које краси предузетнички дух, али им због социјалног статуса нису доступни кредити комерцијалних банака”, стоји у позивном писму упућеном предузетницима заинтересованим за програме НВО ЕНЕКА.