Активности Црвеног крста

понедељак 17. октобар 2016.

Црвени крст Велике Плане оргнаизује 19. oктобра редовну акцију добровољног давања крви. Овог пута се акција реализује уз помоћ екипе Војно медицинске академије која ће радити у холу биоскопа од 9 до 15 и 30.

ЦК Велике Плане је током септембра и октобра испоручио социјално најугроженијој категорији становника 450 пакета хране и хигијене. Највећи број корисника је у сеоским насељима, а за ову донацију средства су обезбеђена са републичког нивоа. Све породице које су биле на евиденцији месних заједница и месних канцеларија по раније установљеним критеријумима, добиле су ову врсту помоћи. Ради се о старачким домаћинствима, вишечланим породицама корисницима материјалне помоћи и о лицима без примања о којима нема ко да брине.

Волонтери ЦК, средњошколци и студенти, били су активни током протекле седмице. Потрудили су се да својим ангажовањем дају допринос организацији Трке за срећније детињство која се традиционално одржава на крају Дечије недеље. Ове године уз акцију продаје стартних бројева и узимања учешћа у трци у којој сви побеђују, за предшколце и млађе основце волонтери су осмислили десетак занимљивих, креативних и добро посећених радионица на платоу испред Центра за културу "Масука" и градском парку. Од новца сакупљеног у акцији обезбедиће се новогодишњи пакетићи за децу из социјално угрожених породица.

Трка за срећније детиљство је била намењена деци и старијима, а уколило колективи, физичка и правна лица, желе да помогну акцију прикупљања средстава за куповину пакетића у договору са ЦК Велика Плана то могу да ураде до краја године. Подсећања ради, и касе које су постављене по великим маркетима и установама, имају исту намену. Новац који убаците у пролазу користи се за децу.