Волим што сам дете

субота 08. октобар 2016.

У ОШ Вук Караџић у Крњеву на другој такмичарској манифестацији “Волим што сам дете” учествовало је око 400 ученика из 11 школа подунавског региона. Укупни победници су представници ОШ “Радица Ранковић” из Лозовика, друго место припало је гостима из Лугавчине, док је треће позиција припала домаћинима који су показали спретност и умеће у неколико дисциплина.

Школска олимпијада била је прилика да се деца друже, развијају такмичарски дух, покажу колико су талентовани за ваннаставне активности и колико 

имају жеље да своју школу презентују на најбољи начин. 

- Циљеви овог фестивала су промоција права детета на стваралаштво, културу и игру, скретање пажње јавности на дечје потребе за квалитетним слободним временом, могућност ученика да искажу своје физичке и менталне способности, знања и вештине, развијање тимског духа и осећаја припадности групи као и развијање толеранције међу децом, развијање такмичарског духа и жеље за успехом – рекла је у име организатора такмичења Марија Јагличић, професорка српског језика и књижевности у ОШ “Вук Карађжић” у Крњеву.

Деца су се такмичила у неколико дисциплина: писању литерарног рада, цртању, компоновању, спортским дисциплинама, игрању, плесу, градили су дворац из маште, погађали загонетну реч, бацали пикадо, играли кошарку... Да су домаћини добри певачи, фолкорци и глумци показали су програмом који су припремили за госте. Орила се фискултурна сала од дечије граје и навијања, никада двориште и учионице нису биле веселије и испуњеније. 

 

- Деца су била срећна и задовољна, трудили су се да покажу у такмичарским дисциплинама максимум својих способности, али је изнад свега била изражена потреба да све протекне у фер и коректној борби, што је за нас просветне раднике највећи квалитет ове манифестације – истакао је као најзначајнији резултат оваквих окупљања Горан Живановић,  директор школе, импресиониран развијеним осећајем заједништва и колективне свести међу основцима који су се ведра духа и чиста срца борили за боје својих школа.Стекла су се нова знања и познанства, обезбедили пријатељи за будућност.