Комуналци успешни на РСИ

среда 21. септембар 2016.

И ове године радници ЈКП "Милош Митровић" били су успешни на Републичким спортским играма радника у стамбено комуналним делатностима. Учествовали су представници свих већих градова и општина, а међу такмичарима из Србије било је и представника Македоније, БИХ и Црне Горе.

Такмичење је ове године одржано у Бечићима, уместо у Чању. Домаћини су обезбедили квалитетне услове такмичења, спортске терене и простор за надметање у вештинама и  радним дисциплинама. Славиша Јаношевић је освојио другу награду у кошењу траве, Стеван Стојиљковић друго место у брзом куцању, а у аранжирању цвећа учествовале су Зорица Јеремић, Милијада Илић и Милица Марјановић и освојиле друго место. Треће место у брзом куцању освојио је Жељко Миленковић....

- Имали смо тим од 25 такмичара, укљућујући и представнике Општинске управе и Општинског одбора синдиката. Такмичили смо се у више категорија, а највише успеха показали управо у радним дисциплинама. Освојили смо три друга и једно треће место. У компјутерском брзом куцању смо били други и трећи, у аранжирању цвећа и прављењу икебана били смо вице шампиони, а наш најбољи радник ЈКП "Милош Митровић" био је други у кошењу траве тримером и тиме потврдио да је с разлогом био наш фаворит - рекао је председник Синдиката ЈКП "Милош Митровић" и члан Републичког одбора синдиката Светомир Тирнанић.

-  Осим што је наш наступ имао такмичарски карактер присуствовали смо бројним саветовањима где смо у оквиру, не само комуналне, него и синдикалне делатности, могли да сагледамо колика је наша снага, где се налазимо као 

 представници бранше у Србији и региону. На панелима су били и представници Министарства рада и социјалних питања где смо имали конструктивне разговоре о будућем Закону о раду, посебно када се ради о изменама и унапређењу положаја радника у овој привредној грани. Учешће у делу радничких спортских игара има и други карактер - сагледали смо место у целини, поредили се и у примени прописа, заштити права радника, тако да свеукупно имамо сваке године све боље виђење ситуације у комуналној делатности.  Могу рећи да је наше предузеће у примени прописа и поштовања законских одредби у самом врху Републике - изнео је своје утиске Тирнанић као члан Републичког одбора синдиката радника у стамбено комуналној делатности и представник синдикалне организације свог колектива.