Трофеј Миленијуму

уторак 05. јануар 2016.

Победник 18. Новогодишњег турнира у футсалу, у организацији ТСЦ Велика Плана је екипа Адмирал Клуб Миленијум из Свилајнца, која је на пенале савладала у финалу јагодинску ВИД градњу. Меч за треће место, између домаће Групо Данкин и ТР Драгослав Стојковић, такође је одлучен након истека регуларног дела, а прецизнији у извођењу са беле тачке били су гости из Смедерева.

За најбољег играча турнира проглашен је Марко Радовановић из победничког састава, најбољи голман је Дарко Станојевић, најефикаснији стрелац Стеван Васић, обојица Јагодинци.

- Честитам саиграчима на освојеном турниру, све похвале на рачун противника. Најбољи су дошли до саме завршнице, организација турнира била је добра и надам се да се видимо поново крајем ове године - казао је Радовановић.

Похвале на рачун организације упутили су и чланови ВИД градње:

- По први пут смо учествовали на овом турниру и задовољни смо квалитетом одиграних утакмица и читавом организацијом. Остаје жаљење што нисмо успели и да га освојимо, али надамо се да ћемо то моћи да исправимо већ на наредном - сложили су се Станојевић и Васић.

Двадесет екипа из Београда, Младеновца, С. Паланке, Деспотовца, Свилајнца, Јагодине, Сараораца, Смедерева и Плане борило се током дванаест такмичарских дана за победнички пехар и наградни фонд који је износио 210 хиљада динара.

-Турнир је оправдао очекивања и потврдио да у окружењу важимо за некога ко уме да добро организује оваква дешавања. Број пријављених учесника и неизвесна завршница допринели су укупном утиску, а имали смо среће да поред врсних фудбалера угостимо и двојицу репрезентативаца у малом фудбалу. Све је прошло без инцидената и проблема, можемо само да жалимо што током групног такмичења није било мало више публике - казао је  Милан Радоњић, испред организатора.