Кошаркаши јесењи лидери

субота 26. децембар 2015.

Победом над екипом Пирота, кошаркаши Плани задржали су водеће место на табели и на зимску паузу одлазе са скором 11:2, и бодом предности у односу на другопласирани Динамик.

Друга мушка лига Србије,13. коло: Плана Хардекс - Пирот 97:71 (29:17, 24:19, 19:17, 25:18)
ТСЦ Велика Плана, гледалаца 300, судије Никола Ковинић, Стефан Дашић, Милош Хаџић

КК Плана: Марић, Ћирић19, Тодоровић 21, Говедаровић, Павловић 8, Илић М. 2, Стефановић 24, Мукановић 9, Илић Н. 4, Андрејевић 10, Донић, Поповић
КК Пирот: Васић, Спасов 6, Раичевић 8, Филиповић 3, Луковић, Ненадић 13, Рашић 9, Пендић, Драгаш 15, Младеновић 2, Стојановић 15.

Одлазак шесторице првотимаца од почетка сезоне претио је да наруши амбиције великоплањанског друголигаша, али испоставило се да екипа располаже квалитетом и у том “преосталом” кадру, и да су рад и уложени труд, уз вољу и жељу, дали очекиване резултате.
Сама утакмица последњег кола јесењег дела првенства потврдила је да игра домаћих никако не лежи екипи из Пирота. Иако су наступили без повређеног Поповића, кошаркаши Плане одиграли су сигурно и убедљиво.

- Одиграли смо добро, колективно, садржајно. Екипа Пирота је у једном моменту одустала од одбране па је било и доста атрактивних потеза, лепих за гледање. Нама је ово била јако битна утакмица, прво полувреме одиграли смо изузетно, прилику су добили и млађи играчи.
У једном свечарском расположењу завршили смо сезону, и ја честитам играчима, клубу и свима који су допринели овом успеху - казао је Зоран Миловановић, тренер КК Плана. Према његовој оцени, ово је била изузетна сезона и поред великих проблема:

- Од почетка сезоне отишло нам је шест играча, али имамо млад кадар, вољу и амбиције од којих не одустајемо. Радимо колико можемо, мислим да ће наступајућа полусезона бити афирмативна за више наших кошаркаша - додаје Миловановић.

- Задовољан сам победом, фалио нам је Поповић на ротацији, али успели смо то да надокнадимо. Важна победа за нас, идемо на паузу растерећени - казао је Стефан Стефановић, најбољи појединац у мечу са Пиротом.

Као и у два наврата у прошлој сезони, Плањани су били нерешена енигма за екипу Пирота.

- Заслужена победа домаће екипе. Ми смо утакмицу изгубили у прве две четвртине, Плањани су стварно добро отворили шутем, погодили 8/12 тројки, из рекета смо примили једнаки број поена. Управо тим шутем споља направили су велику предност коју ми до краја меча нисмо успели да стигнемо - прокоментарисао је тренер Пироћанаца, Михајло Митић.

- Лоше смо ушли у утакмицу што се одразило и на њен даљи ток. Све честитке Великоплањанима, желим им сваку срећу у даљем такмичењу - поручио је након меча центар гостију, Никола Драгаш.

Проширена управа

Чаршијске или не, тек приче о појединим калкулацијама да се евентуално прво место "препусти" неком "јачем" клубу - више не пију воду. Управа је проширена новим људима (Марина Павловић, Зоран Ивковић, Зоран Павловић и Драгутин Пашић), а као последица неудовољавања личним калкулацијама појединаца, нису сви играчи били спремни да остану у Великој Плани.

- У складу са концепцијом новоформираног Спортског савеза, и у Кошаркашком клубу приоритет ће бити рад са млађим селекцијама и настојање да и у првом тиму своју шансу добијају они који су поникли у овом клубу. На управи је да поред опредељених средстава из локалног буџета обезбеди и спонзоре, како би покрили накупљене и текуће обавезе и адекватно наградили све оне који дају допринос у остварењу амбиција клуба - казала је Марина Павловић.