Пресудио Златановић

петак 11. децембар 2015.

Пред пуним трибинама великоплањанског спортског центра, у правом првенственом окршају, рукометаши Црвене звезде забележили су победу над Моравом, у највећој мери захваљујући још једној одличној партији голмана Златановића.

Дворана: ТСЦ Велика Плана. Гледалаца: 800. Судије: Стојковић (Ниш), Николић (Лесковац). Седмерци: Морава 3 (1), Црвена звезда 4 (3). Искључења: Морава 4, Црвена звезда 8 минута.

Морава: Бојковић, Потпара 8, Ђурковић, Ракић, Трпковић, Рајић, Ђорђевић, Бугариновић 3, Антић 3 (1), Поповић, Лазовић, Радојевић, Божић, Божанић 3, Аврамовић 1, Михајловић 6.

Црвена звезда: Јанкетић, Шотић, Бојичић, Радосављевић 3 (2), Драгутиновић 7 (1), Дамњановић 4, Гачевић, Антељ, Драшкић, Златановић, Тодоровић, Мандић 6, Бабић 8, Слободан Димитрић, Леовац, Милутиновић.

Чувар мреже црвено белих стартовао је са пет везаних интервенција што умногоме дозвољава почетно вођство његовог састава од 0:3. Домаћи рукометаши преко Потпаре и Божанића убрзо хватају прикључак, а у 15. минуту Михајловић поравњава на 7:7. У 24. преко Аврамовића Морава пралази у вођство (11:10) али се на одмор иде при нерешеном исходу (13:13).
Све до 40. минута игра се гол за гол, али потом у Звездиним редовима се разигравају Бабић, Драгутиновић и Дамњановић а до изражаја поново долази голман Београђана што гостима на истеку 49. минута доноси плус четири (18:22). Идентичном разликом (24:28) завршава се и сама утакмица 12. кола СРЛС.
- Против једног изузетно атрактивног противника одиграли смо са мало мање жара  него на неким претходним утакмицама. Када су се одлепили средином другог полувремена сувише лако смо се предали. Евидентно је да је голман Златановић пресудио, ми нисмо имали већих проблема да дођемо до шута али нам је бранио зицере са шест метара, на самом почетку, и касније, у другом делу меча. Честитам му на пруженој игри - казао је тренер Мораве, Иван Милојевић.
Због црвеног картона на мечу са Металопластиком, тренер Звезде Ненад Перуничић седео је на трибинама, а екипу је водио Антон Букилић.
- Честитам Морави на фер и коректној игри. У првом полувремену жестоко су се држали, нарочите проблеме задавао нам је Милан Потпара, али корекцијом одбране у другом делу и уз велику помоћ голмана, успели смо да направимо разлику и дођемо до преко потребна два бода - казао је Букилић.
Победом у Плани Звезда на паузу одлази као јесењи лидер, Морава остаје на 9 бодова, колико има и Рудар, довољно у овом моменту за поделу 7. и 8. места, испред Радничког са 4, и Железничара са једним бодом. Наставак првенства заказан је за 9. фебруар када Великоплањани иду у госте крагујевачком Радничком.