Плањани славили против Партизана

четвртак 19. новембар 2015.

У утакмици пуној узбуђења и преокрета, рукометаши Мораве постигли историјску победу над београдским црно белима. Победоносни гол у последњем минуту са линије пенала постигао Аврамовић, Ђорђевић одбранио зицер за изједначење.

ТСЦ Велика Плана, 9. коло СРЛС: Морава - Партизан 30:29 (16:16), судије Тривковић, Милосављевић, гледалаца 700, седмерци: Морава 3(2), Партизан 3 (3), искључења: Морава 4 мин. Партизан 4 мин.

Морава: Ђорђевић 3 одбране, Бојковић 3, Ђурковић, Ракић 6, Трпковић, Јокић 3 (1), Рајић, Генчић, Бугариновић 5, Антић, Поповић 5 одбрана, Лазовић, Радојевић 2, Божанић, Аврамовић 7 (1), Михајловић 4.

Партизан: Шотра, Живковић 6, Миленковић, Пешић, Томић 10 одбрана, Пижурица, Ђуричић 9, Перуничић, Радојковић 2, Стевановић, Кукић, Максић 4, Радовић, Поповић 3, Мршуља 5, Стошљевић.

Домаћи рукометаши добро су отворили меч и у 8. минуту имају резултат 5:2. Контрама преко Живковића Баограђани пристижу а десет минута касније прелазе и у минимално вођство. До полувремена игра се гол за гол па се у наставку креће поново од "нуле".

Морава и друго полувреме започиње са два везана поготка, гости пристижу, а онда, у периоду од 37. до 42. минута следи најбољи период у игри домаћих рукометаша, и серија од 4:0 (24:20). Партизан након тајм аута узвраћа још убедљивијом серијом (6:0), понајвише захваљујући голману Томићу.

Последњих седам минута сусрета одвија се права драма на плањанском паркету - домаћи играју на Михајловића, који погађа у три наврата, а у последњем минуту на 29:29 изнуђује и седмерац који успешно реализује Аврамовић. Повратник у екипи Мораве, Марко Ђорђевић, 23 секунде пре краја зауставља зицер Живковића са десне стране, али, уместо да меч мирно приведу крају, домаћи неспретно губе лопту у пресингу црно белих. Ипак, намеру да организују напад, гостима осујећује млади Антић.

- Заслужена победа Мораве која има искусну екипу са доста овако значајних утакмица иза себе. Појединци у нашем саставу још увек не схватају шта значи играти Супер лигу и да је свака утакмица битна за себе. Чека нас тешка борба за бодове и не смемо себи да допуштамо "погубну" игру у одбрани - казао је тренер црно белих, Ненад Максић.

За Ивана Милојевића ово је била очекивано тешка утакмица:
- У одлучујућим моментима пресудно је било што смо "избацили" Мршуљу из игре а млади Партизанови бекови, уз одстуство Сретеновића, нису имали најбоље решење у сваком тренутку. Играла се чврста одбрана али не на очекиваном нивоу, са доста добрих индивидуалаца у нападу - рекао је тренер Мораве.

Великој победи Мораве подршка је стизала и са трибина које су после дужег времена поново биле  испуњене.

Наредног викенда, Великоплањани ће нову шансу за бодове потражити у мечу са Слогом из Пожеге, поново пред својим навијачима.