Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

субота 21. април 2018.

Рукометаши Мораве остали су без бодова у мечу 18. кола  Супер "Б" рукометне лиге Србије, пошто су на свом терену поражени од Пролетера резултатом 34:35.

Била је ово динамична утакмица, са највишим скором постигнутих голова у досадашњем делу првенства, у којој се играло егал у највећем њеном делу. Најопипљивију предност, од три гола, гости су имали у неколико наврата у првом делу сусрета, али је након тридесет минута на семафору ипак било нерешено (15:15). После одмора играло се гол за гол - до 40. минута Зрењанинци су одржавали благу предност, да би у наредних осаманест превага била на страни домаћег састава. У овом периоду Моравини рукометаши не користе више изгледних прилика да успешне интервенције Уранкара материјализују и преломе меч, а техничку грешку на минут и по пре краја Гаћиновић кажњава голом за 33:34. Исти играч поентира и недуго затим, што доноси 12. победу његовом тиму у шампионату.

- Уз чињеницу да нама недостаје пар квалитетних, искусних играча, дошло је и до одређеног опуштања код момака јер смо у ситуацији да не можемо да будемо први нити да испаднемо, што, по мени, није разлог да се свака утакмица не одигра добро. Бар још једна добијена утакмица код куће задржала би нас на четвртој позицији, што је, с обзиром на планове клуба на почетку такмичарске сезоне, одличан успех. Много је данас било техничких грешака, много зицера које нисмо искористили. У великој мери то је последица великих измена у екипи у односу на први део сезоне, и свакако смањеног броја тренинга. У сваком тиму конкуренција је врло битна, овде је врло танка, тако да играју и они који у другачијој ситуацији не би били у игри - казао је тренер Великоплањана Воислав Најдовски.

- Честитам домаћину на фер и коректној игри. Наше утакмице показале су да у овој лиги има квалитета, и, упркос томе да смо ми славили у оба међусобна сусрета, мислим да се Морава заиста труди да ради за добробит рукомета. Моји играчи данас одређене ствари нису испоштовали и сами себи смо направили проблем. Не мислим да бисмо лакше победили и да је договор реализован на терену, екипа Мораве је квалитетна, са добрим тренером. Добро смо се помучили и мислим да смо ипак заслужено победили. Остајемо у трци за сам врх, па поручујем колеги комшијског састава Миљану Станићу да му и даље дишемо за вратом - рекао је тренер Зрењанинаца Золтан Иваница. 

До краја је остало да се одиграју још четири кола - Великоплањани гостују најпре у Богатићу, потом дочекују тим Врбаса, а након паузе, у самој завршници играју у Новом Бечеју.

СБРЛС коло 18: РК Морава - РК Пролетер Grindex 34:35 (15:15). Искључења: Морава 8, Пролетер 6 минута. Седмерци: Морава 9 (7), Пролетер 9 (6).

РК Морава: Илић, Бојовић 3, Богојевић 2, Драгутиновић 11, Јошић, Стољковић, Бечејац 1, Вукадиновић 8, Антић 4, Златановић, Ђерић, Трпковић, Марјановић 2, Милинковић, Џамић 3, Уранкар 15 одбрана (3 пенала).

РК пролетер: Шару, Лазић, Тошков, Димитрић, Барјактаровић 4, Паун 3, Спахић 5, Ђуришић 3, Гаћиновић М 16 одбрана, Хоџић 3, Гаћиновић а: 12, Кантар, Петровић, Терзић 3, Чобанов 2.