ОНИ СУ ПОНОС ВЕЛУКЕ ПЛАНЕ ...

 

Пројекат „Они су понос Велике Плане – некада ученици данас успешни млади људи“, има за циљ да јавности представи резултате рада и успехе младих и талентованих људи рођених на подручју општине Велика Плана, који су постигли успехе у разним областима образовања, науке, културе и спорта; ангажовањем и талемнтом постали успешни у нечему што их категорише као људе чија су постигнућа вредна пажње и поштовања. Портретима младих доктора наука, асистената на факултетима, академских глумаца, редитеља и сликара, спортиста са најсјајнијим одличјима на републичким и међународним такмичењима, скренућемо пажњу јавности на људске ресурсе којимa располаже наша средина.

Говорићемо о њиховим разноврсним талентима и подстаћи нове генерације да се боре за своје идеале и остварење снова којима теже. Серијал од 45 текстова у новинама Морава прес и на порталу www.planamedia.rs, (у којима ће бити представљено више од стотину успешних младих људи), за циљну група имаће младе, житље општине Велика Плана, дијаспору, локалну самоуправу и ширу друштвену заједницу.

Велика Плана је од оснивања насеља, ширењем видика описмењеног дела становништва и развојем капацитета територије којом располаже, постајала напредна средина, стециште образованих и способних људи, признатих у свом окружењу и остварених у широј друштвеној заједници која је расла упоредо са развојем науке и технике. Сваке године из Велике Плане у свет оде, са намером да се образују и остваре своје снове, по неколико хиљада младих основаца или средњошколаца. И данас, као пре неколико векова, за стицање знања и факултетских диплома, све чешће докторских студија, многи бирају светске метрополе – Берлин, Беч, Стокхолм, Лондон, универзитете у Америци, Модену у Италији... Враћају се као доктори наука, неретко остају на факултетима као предавачи и асистенти својим професорима.anjaaa

milica milena novoo

Сваке године по завршетку једне етапе школовања, пред уписе на факултете и средње школе, најбољи у генерацији свршених ђака, победници бројних републичких и међународних такмичења као награду за успехе добијају од своје општине новчане награде као ђаци генерације и изузетно талентовани ученици. Овај свечани чин за њих представња симболичан корак уласка у свет одраслих и одговорних људи. За родитеље и суграђане су понос и радост што постоје и што пружају наду да се у друштву вреднује знање, да наша средина има будућност и да та будућност зависи од младих, паметних људи који ће путевима науке тежити напретку и развитку заједнице. На листи награђених је по неколико десетина ученика, а то значи да је у свакој генеарцији најмање двадесет-тридесет изузетно надарених младих људи за неку област науке и културе, што представља право богатство за свако друштво.

Готово сви у каснијем периоду на школовањима ван Велике Плане постижу изузетне успехе. О њима чујемо у средствима информисања, буду гости на програмима националних телевизија, неки од њих добију част да се у име најбољих студената обрате јавности на пригодним свечаностима, постају научни радници, професори на факултетима, асистенти, чланови научних тимова на институтима, доктори елитних болница широм света, адвокати у тимовима најбољих канцеларија у земљи и свету. Појављују се као представници своје земље на музичким и спортским манифестацијама, баве се креативним и занимљивим позивима који отварају врата новим генерацијама и бивају пионири нових струка и занимања.

О овим младим људима желимо да пишемо у намери да подстакнемо нове генерације да крену њиховим путевима, да им укажемо на велике могућности које им се пружају уколико желе да остварују своје циљеве учећи и напредујући у раду. О њима све знају они који су им блиски и који прате њихове успехе, али је истовремено још већи број оних који не знају да постоје и да у тако великом броју имамо младе и способне, образоване и стручне људе који представљају најважнији и најзначајнији људски ресурс друштвене заједнице, посебно мале средине у којој живимо и којој је напредак значајан фактор за бољи живот грађана у њој.

Желимо да јавности укажемо пажњу на њих, да разговорима са њима помогнемо новим генерацијама младих да се определе за животни позив, грађанима кажемо да постоје и да знају коме могу да се обрате у околностима које за њих представљају значајан пословни тренутак, омогућимо им да сарађују са њима, успошно започну велике пројекте, сазнају оно што њима није доступно. Да добију стручне савете који им недостају, дијагнозе које им спашавају животе, сазнају више о култури, достигнућима науке, уживају у музици и радују се спортским победама својих суграђана.ciciccc

jovana milic

На листи младих успешних и образованих кадрова је неколико стотина наших суграђана који су се остварили са пуно успеха у својим позивима. Јелена Микић, студент генерације на Медицинском факултету у Београду, са просеком 10, имала је част да се у име најбољих студената Београдског факултета обрати јавности и захвали Влади Србије приликом доделе новчаних награда и уговора за посао. Најбоља у својој генерацији на Филозофском факултету у Београду је дипломирани психолог Љубица Цонић, студент генерације на Правном Факуилтету био је Стефан Петровић са просеком 10... Студенти генерације били су на ЕТФ-у Душан Златковић и Смиљана Тодоровић, на Архитектонском Јелисавета Михајловић, Јелена Бојковић на фармацији, Драгана Иваниш на саобраћајном... На докторским студијама су Ана Радовановић (психологија), Милош Златковић (електротехника), Јована Тодоровић (психологија), Стефан Златков (Учитељски факултет), Иван Миловановић (ФОН), Емилија Пауновић (медицина), Јелена Нојнер (медицина), Јелица Живановић (право), Јелена Мирковић (право), Дуња Ђуровић (лингвистика), Милица Кандић (књижевност), Тања Курдулија (психологија), Јулија Јанковић (лингвистика), Данило Првановић (лингвистика), Марија Костић (медицина), Тијана Величковић (биологија), Александар Момчиловић (лингвистика), Теодора Митић (стоматологија), Ненад Бошковић (политикологија), Милена Тошић (ФОН), Јадранка Станковић (медицина), Милица Милошевић (архитектура), Сања Миловановић (електротехника), Стефан Стаменковић (историја), Марија Коцић (математика), Кристина Николић (биологија), Нина Милић (лингвистика), Вишња Пантић (биологија), Радмила Мирчић (медицина), Павле Дугошија (електротехника), Спасоје Вучковић (електротехника), Марија Шљиванчанин (право), Милица Милић (машинство)... Неда Живановић, као студенткиња монтаже на Факултету драмских уметности у Београду, једна је од најуспешнијих у својој генерацији.anitaaa

djiordje

Низ имена младих и успешних се овде не завршава. Ставићемо зарез и наставити набрајање... Зачудићете се колико их има и бићете поносни што су они „наша успешна и паметна деца“.logo mpBanerSufinansiranja 2

Вести

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Ново санитетско возило за Смедеревску Паланку  Општа болница „Стефан Вискоки” у Смедеревској...

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

Бела недеља у Лозовику Маскирани момци и старији дечаци прескачу преко ватре терајући демоне из...

Пливање за Часни крст!

Пливање за Часни крст!

четвртак 07. јануар 2021. Другу годину заредом у Великој Плани биће организовано пливање за Часни...

Спортом против насиља!

Спортом против насиља!

среда 09. октобар 2019. У оквиру "Недеље менталног здравља", данас је на спортским теренима...

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

среда 13. јун 2018. Олуја праћена градом погодила је данас у поподневним сатима Лозовик и већи...

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

понедељак 21. мај 2018. Селекција девојчица 2005/06. лозовичког рукометног клуба учествоваће на...

Баскеташи показали своју хуманост!

Баскеташи показали своју хуманост!

субота 28. април 2018. Шеснаест екипа, међу којима две из суседне Паланке, узело је учешће на...

Баскеташи играју за Цецу!

Баскеташи играју за Цецу!

уторак 24. април 2018. Кошаркашки терен испред великоплањанског спортског центра биће овог петка...

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

субота 21. април 2018. Рукометаши Мораве остали су без бодова у мечу 18. кола  Супер "Б"...

  • ИМАШ ПРОБЛЕМ? ТУ СМО ЗА ТЕБЕ!  

  • ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

  • „БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

  • Пливање за Часни крст!

  • Спортом против насиља!

  • Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

  • Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

  • Баскеташи показали своју хуманост!

  • Баскеташи играју за Цецу!

  • Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Добродошли

PlanaMedia је веб-портал на коме се презентују дешавања у вези са функционисањем локалне самоуправе и јавног сектора Велике Плане, збивања на политичкој, образовној, културној и спортској сцени, сервисне информације, као и занимљива догађања у Великој Плани и сеоским срединама.

Календар

Prosli mesec Jun 2024 Sledeći mesec
P U W T F S N
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Ускоро

Nema događaja