Морава немоћна пред бедемом Шапчана

субота 20. фебруар 2016.

Одбрана Шапчана пресудила је Великоплањанима у четвртом међусобном окршају ове две екипе у суперлигашкој конкуренцији. Гро шутева зауставио је голман Дарко Арсић.

СРЛС 14. коло. Морава - Металопластика 18:24 (6:10). ТСЦ Велика Плана, гледалаца 300, судије Алимпић, Црњански. Седмерци Морава 3 (2), Металопластика 1 (1). Искључења Морава 8 мин, Металопластика 8 мин.

Морава: Ђурковић, Ракић 1, Трпковић 1, Јокић 4 (1), Рајић, Ђорђевић 3 одбране, Бугариновић 1, Антић 2 (1), Поповић 8 одбранам Лазовић, Радојевић 3, Марјановић, Спасић, Божанић 5, Аврамовић 1, Михајловић 1.

Металопластика: Максимовић, Миловановић 2, Стевановић, Кажић 3, Маринковић 1, Илић 4, Алексић, Марковић 2, Арсић 16 одбрана, Ђукић, Јездимировић 1, Митровић 3, Драгићевић 3, Ивановић 2, Петровић, Остојић.

Бедем који је Металопластика направила на линији свог шестерца уз голмана Арсића међу стативама - испоставио се као тешко савладива препрека за рукометаше Мораве у мечу 14. кола СРЛС.

Иако су након неуспешних покушаја бековске линије на самом старту утакмице Плањани успели средином првог полувремена да ухвате резултатски прикључак (5:6 у 15. минуту), следи серија Шапчана од 9:1, а потом и вођство од 11 голова предности у 50. минуту.Сама завршница доноси Морави повољнији резултат, захваљујући пре свега ефикасности Луке Божанића са десног крила.

- Можда нас је изузетна игра против Радничког мало и "опустила", али и Металопластика је много напредовала од нашег сусрета у Шапцу у новембру. Ми смо данас били немоћни у позиционом нападу против њихове чврсте 6:0 одбране, на какву, искрено, одавно нисам наишао. Уз то, техничке грешке у нашем нападу и бриљантни Арсић на голу донели су гостима заслужену победу - казао је тренер Мораве Иван Милојевић.

Одличну игру, након Југовића, Шапчани су демонстрирали и на плањанском паркету. Иако се, како је казао, мало прибојавао овог сусрета, имајући у виду приступ игри Плањана али и младост сопственог састава - према оцени Веселина Вуковића, тренера Металопластике, сам ток утакмице и крајњи исход одредила је у великој мери дужина клупе:

- У одређеним моментима имали смо више свежих играча који су направили превагу. Рекао бих да Морава не треба да се брине око овог пораза, и они и ми можемо да играмо још бољи рукомет и да се успешно носимо са другима. Најважније је да Плана постане озбиљан рукометни центар, јер ово је спорт малих средина - казао је Вуковић.

Бивши селектор осврнуо се овом приликом и на стање у домаћем рукомету:

- Сматрам да и даље имамо децу и играче који могу уз добар рад, чије присуство овде видим, да просперирају. Клубови су још увек премлади, а имам утисак да не дозвољавамо деци да дођу тамо где треба да буду, јер, претпостављам, превише младих, из разлога добијају ли или не "по сто евра" прави погрешне прве кораке. Ова прича, која се негује у Плани, да радите са својима, да они сазревају, јесте добра. Они су ти који ће увек имати мотив више да играју за свој клуб, а не за "сто евра", они ће имати већу одговорност. Будућност српског рукомета је у добром раду са младима, у још бољој лиги, јер има простора да она буде квалитетнија, и да тако стасавају играчи за национални тим - казао је прослављени играч Металопластике, Атлетика и Барселоне и освајач олимпијског и светског злата.