Тројка за неверицу

субота 24. јануар 2014.

Права првенствена утакмица, у већем делу одиграна на високом нивоу, на самом крају сведена на један шут…

Друга мушка лига Србије,14. коло: КК Плана - КК Беовук 72 83-86 (19/21 18/22 25/21 21/21)

ТСЦ Велика Плана, 350 гледалаца, судије Љубомир Марковић - Павле Никитовић - Лазар Тадић
КК Плана: Ћирић 2, Вранић 8, Павловић, Милосављевић, Божић, Рнић 4, Пејовић 23, Ђукић, Ковачевић 19, Дујковић, Симић 20, Матић 7
КК Беовук 72: Максимовић, Трајковић, ЂорЂевић 15, ЈевЂенић 4, Пејић 20, Матијашевић 4, Живковић, Фундић 16, Дондур 19, Андрејевић 8, Ивановић, Чоловић
Гости, пристигли на плањански паркет са намером да по сваку цену победе, отворили су меч серијом 0:10. Домаћи кошаркаши, упркос томе да тек у 5. минуту постижу прве поене, успевају да консолидују игру, а на истеку 10-ог минута поентирањем Ковачевића уз додатно бацање - и да се потпуно резултатски поврате (19:21).
Наставак доноси кошаркашима Беовука сигурније вођство у појединим моментима, али Плањани не дозвољавају да оно постане и недостижно (37:43)
По повратку са паузе домаћи играчи додају гас, а тројке Пејовића, Симића и Вранића анулирају прецизност Пејића на другој страни. Од 25-30. минута на семафору је у неколико наврата нерешен резултат, да би у последњој секунди Дондур Београђанима донео нових плус два (62:64).
Последња секунда одлучиће и коначан исход овог меча. Иако гости у последња три минута “јуре” минималну предност домаћина, Плањани, преко Матића, на закаснело додавање Симића, не користе шут за тријумф. Судије сматрају да нема разлога за било какав прекид, Београђани за четири и по секунде преносе лопту на супротну половину и ђорђевић са звуком сирене погађа тројку (83:86)- што његовим саиграчима доноси огромну радост, а противничком табору неверицу...
Зоран Миловановић, тренер КК Плана:
-Врло конкретна утакмица, а када изгубите шутом у последњој секунди значи да је могло бити и другачије - ми смо промашили, они погодили, и ја им честитам на победи. У већем делу била је ово квалитетна утакмица, али и драматична, са много занимљивих детаља који су и кошаркашки и то нису били.

Филип Пејовић, КК Плана:
-Утакмица занимљива за гледање, у већем делу егал, пресудио је један шут. Нисмо се добро организовали у последњем нападу, није било тренутка за тајм аут, морали смо да импровизујемо. Иако је током самог меча доста шкрипало у скоку у одбрани и брањењу пикен рола, у нападу смо показали да играмо као тим и да је ово могло и другачије да се заврши.
Рајко Мирковић, тренер КК Беовук 72:
-Борбена утакмица, очекивано тешка. У срећној завршници смо остварили јако битну победу за даљи ток првенства. Честитам домаћину на доброј и коректној игри и надам се да ће остварити свој циљ у наставку такмичења.
Милан Дондур, играч КК Беовук 72:
-Знали смо да неће бити лако на врућем плањанском терену, ово је добар противник, али смо веровали да можемо до ове јако битне победе. Читава утакмица је поприлично била изједначена, на срећу смо је добили.

Komentari su isključeni za ovu stavku