Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

понедељак 21. мај 2018.

Селекција девојчица 2005/06. лозовичког рукометног клуба учествоваће на Државном првенству млађих категорија, које се предстојећег викенда одржава у Темерину.

Младе рукометашице "Ударника" су као првопласиране у Лиги млађих категорија Подунавског округа најпре играле квалификационе мечеве са представницама Београдског и Мачванско-колубарског округа, и у изузетно јакој конкуренцији заузеле пето место. Иако су четири првопласиране екипе избориле директан пласман на завршни турнир, девојчицама из Лозовика је дата могућност да попуне упражњено место намењено другопласираном тиму са такмичарске целине Исток, пошто из овог дела, осим састава "Бор РТБ", није било заинтересованих екипа за наступ на државном шампионату.

- Велики је успех и сам пласман, тим пре што смо на окупу непуне три године. Наћи се међу дванаест најбољих екипа у овом узрасту тренутно у Србији само по себи је велика част, и ја верујем да се нећемо обрукати и да ћемо успети да будемо у "златној средини" - каже Бојан Девић, председник клуба.

Младе Лозовичанке налазе се угрупи "Б", уз "Београд" и "Кикинду", а "ватрено крштење" имаће против војвођанског тима.