Врло добар учинак каратиста Мораве!

Недеља 24. септембар 2017.

На Купу региона карате савеза уже Србије за полетарце, пионире и наде у катама и борбама каратисти Мораве освојили су две златне, и по три сребрне и бронзане медаље.

У конкуренцији такмичара из близу 60 клубова овог региона прва места припала су ката тиму (Наталија Максимовић, Анђелија Милосављевић, Исидора Аритоновић) и Анђелији Милосављевић у класи "Ц", а Анђелија је узела и сребро у апсолутној категорији. Вице шампионке биле су и сестре Аритоновић - Исидора и Ирена. Бронзу су освојили Иван Илић ( борбе -35 кг), Тијана Стојковић и Душан Алексић. 

Само такмичење, које је одржано у Атеници код Чачка у суботу, било је уједно и квалификационо за школско првенство Србије и Куп Србије.

Дан касније, одржано је Првенство уже Србије за кадете и јуниоре. Чланови великоплањанског клуба су у четири наступа стигли до две медаље и изборили једно учешће на државно првенство.

Сребрну медаљу у категорији кадета освојио је Лазар Илић (борбе -68 кг), и тако стекао право учешћа на државном шампионату који се одржава наредног викенда у Београду, док је Матеја Вучковић озборио бронзу (борбе +70 кг). Јуниорка Марија Павловић остварила је пласман на 4. позицију у борбама (-59 кг), док је Лана Перић заузела 6. место (-53).

На турниру су учествовали такмичари из  преко 50 клубова.