Одмор с погледом на море!

уторак 28. март 2017.

Већина "first minute" попуста за овогодишње летовање већ је завршена и остао је тек понеки аранжман који ће се, кажу у туристичким агенцијама, до краја месеца распродати. Највеће интересовање и ове године, очекивано, влада за Грчку. У ову земљу, која је традиционалан избор српских туриста, велики број грађана отићи ће за "мале паре", односно за само 50 до 60 евра, колико ће платити смештај и превоз. Парадајз туризам, што и није тако лоше под условом да се проведе десет рајских дана на мору.

Цене за најпосећенију летњу дестинацију домаћих туриста су на нивоу прошлогодишњих али, кажу у агенцијама, има и појединих хотелијера који су подигли цене. Тражите, наћи ћете оно што вам одговара. Без обзира на то, Грчка је и даље најприхватљивија за српски буџет. Да је понуда разноврсна сасвим је сигурно, што када је у питању дестинација, али и када је реч о смештају и врсти превоза.

Историјски локалитети и догађаји које памти заједничка историја, доказано пријатељство, Јонско и Егејско море, пешчане, уређене плаже за уживање као и неке мање доступне за авантуристе, само су неке од препорука туристичких радника и разлога због којих су људи широм света заљубљеници у Грчку. Додамо ли пакету таверне, сиртаки и вино, сладолед и колаче, дилеме нема.

У понуди су неке од добро опремљених вила, на атрактивним и финим локацијама. Као и сваке године и 2017. воде рачуна о приступачним ценама они који нуде, али и квалитету који би одговарао већем броју туриста, па они који бирају стварно могу да одаберу по мери и џепу шта им је души мило.  

У понуди им је велики избор хотелског смештаја на свим острвима и свим чувеним дестинацијама, са попустом у предсезони и на крају лета и до 30%. Поред Грчке од срца се препоручује Италија током целе летње сезоне.

Подсећају, не без разлога, да су наши некадашњи суседи са северо – запада ондашње велике Југославије земља у којој је измишљена пица, сладолед, еспрессо, створене наочаре, писаћа машина, виолина, клавир, механички сат, веспа, прве модерне банке, опера .... Кад жене помисле на моду и ципеле, дилеме никакве нема. Атраткивна је готово читаве године јер својим јединственим градовима мами туристе из целог света.

Сицилију, чини се увек непознату, посебну и неистражену са поносом издвајају из понуде. Њена разноликост се огледа у архитектури, језику и гастрономији, наводе у проспектима и позивају у помоћ  Гете који је својевремено опијен овим остврвом рекао: "Без Сицилије, Италија је као без душе. Сициља је кључ свега".  

А тек Шпанија, па Мароко, Тунис и све оне дестинације о којима се лепо сања усред дана и ноћи. Напуните новчаник, потпишите хрпу чекова, напуните кофере па пут мора – у предсезони повољније за 30 до 50 посто. Срећан одабир и леп поглед на морску пучину... Кад се вратите причајте онима који нису одавно мрднули даље од Плане да ли је море и даље слано, колико су љубазни конобари и вредили ли сваке паре оно што сте тамо доживели.