Метал Армада #1 у Великој Плани

уторак 14. јун 2016.

Wolves touring i Napalm records уз подршку Celtic-Slavic Webzine Serbia  представљају највећи метал спектакл у Великој Плани. Локација Друм Бар у Великој Плани. Дан сукоба армаде је 30. јун 2016. Гостују Nervosa (thrash metal - São Paulo,Бразилl), War – Head (thrash/death metal - Осијек, Хрватска), док ће локална подршка бити Black Smoke Train (stoner doom) i Showel (grindcore)  из Велике Плане. 

NERVOSA je all female thrash metal састав чија популарност из дана у дан све више расте. Бенд је оформљен у Сао Паулу 2010. године. Две године након оснивања, група објављује демо и снимају спот за нумеру “Masked Betrayer”. Поменутим спотом, бенд добија огромну пажњу светске метал јавности и уговор са једним од највећих метал издавача - Napalm records . Деби албум “Victim of yourself” објављен је 2014.године и добија веома добре оцене у светски познатим метал магазинима Terrorizer, Rock Hard, Metal hammer итд. Након тога, Nervosa  креће на турнеју по Латинској Америци а затим и по Европи. Други албум “Agony” угледаће светлост дана 3.јуна а издавач је и овога пута Napalm records.
War – Head је бенд који није потребно посебно представљати домаћој публици. Овај одличан thrash/death metal састав из Осијека је већ више пута наступао у неколико градова Србије и имају изграђену базу фанова. Момци ће и овог пута представити своју визију музике коју представљају, а која их је учинила једним од најцењенијих метал састава са простора бивше Југославије.

Black Smoke Train је stoner doom екипа из Велике Плане настала 2015.године. Поред две мини турнеје (подршка шведском death doom bendu Pointless Fate) 2015. и headline ''Mermer i Dim tour  2016) заједно са браћом из бенда НУЛА на којој су поделили бину са многим бендовима градећи нову домаћу стонер роцк сцену, такође су наступали као подршка познатим именима нашег региона dreDDup, White Rabbit Band...). Сада најављују и своје прво званично издање ''Contaminated Souls Demo/Ep'' који ће се појавити крајем маја ове године.

Shovel је grindcore redneck екипа окупљена око добре лајв забаве! Иако тврдог и сировог звука, атмосфера на њиховим концертима је увек позитивна а добар провод неизоставан. Идеја која датира из 2011. реализована је у виду бенда 2013. и од тада ова екипа не стаје. Редовно свирају и издали су до сада пар касетних издања. Наступали су као подршка многим домаћим и иностраним grind punk и black metal бендовима, а такође су и иницијатори једног од највећих underground фестова код нас - ПАД феста. 

Концерт почиње тачно у 20 сати, цена улазнице је 500 динара.