Лозовик угостио мале рукометаше

субота 04. јун 2016.

Рукометни клуб Ударник, у намери да унапреди рукометни спорт, посебно када је реч о сеоским срединама, а пре свега да га промовише код најмлађих, организовао је други по реду турнир у мини рукомету који је окупио малишане из осам клубова - четири женске и шест мушких селекција.

На терену прилагођеном узрасту и пропозицијама такмичења смењивали су се "мини" рукометаши и рукометашице из Пожаревца, Краљева, Смедеревске Паланке, Умчара, Трнаве, Крњева, Бјељине и, наравно домаћини. Неки са мало више "искуства", други у покушају да направе своје прве трокораке, шутеве на гол противника. Сви поносни што на дресу стоји исписано име клуба из кога долазе, намерни да се прикажу у што бољем светлу. По који враголан и са жељом да остави утисак на одређену девојчицу, или обрнуто...

Добродошлицу свима пожелели су, пре свих, председник клуба, Стевица Живојиновић, истичући да је основна сврха окупљања дружење, док је сам турнир, у име локалне самоуправе, која је уз месну заједницу била и покровитељ, отворио председник општине, Игор Матковић:

- Драга децо, част ми је и задовољство да вас поздравим и пожелим пуно успеха у намери да се бавите спортом, али и да похвалим оне спортске раднике који вам у томе помажу.

-Желимо да покажемо да се и у сеоским срединама може неговати рукомет и надамо се да ће организација овог турнира прерасти у традицију. На жалост, немамо подршку од свих родитеља, али већина схвата значај оваквог окупљања и организованог бављења рукометом. Тешко је наћи и људе који хоће овим да се баве, али пар нас, бивших рукометаша, усмеравајући своју децу пре свега, окупљамо и бројне друге малишане. Ангажовали смо и тренера Андреју Барјактаревића из Крагујевца који их од малих ногу учи основним правилима - каже председник Скупштине РК Ударник, Бојан Девић.

Према његовим речима, четрдесетак дечака и девојчица, узраста од првог до шестог разреда, тренутно тренира у клубу, већина их се и такмичи, дечаци са мало више успеха, за сада... Све их мотивише жеља за такмичењем, а успешно раде и на јачању победничког духа. Циљ је, за коју годину, да полако почну да заузимају место у првој екипи...

А за крај, и коначан скор турнира:

Код девојчица, најбоље су биле рукометашице из Трнаве, следиле су их оне из Умчара, трећи је био Ударник, четврти Пожаревац.

Код дечака су тријумфвали домаћини, други су били гости из Републике Српске, трећи паланачки Вучко, четврто крњевачко Јединство, пето Краљево, шести Пожаревац...

Читав догађај, својим наступима, увеличали су и најмлађи чланови КУД-а "Радица Ранковић".