За успешну сезону

петак 20. мај 2016.

Да, кад реше да „нагазе“, могу своје ривале и да „прегазе“ – показали су рукометаши Мораве и у последњем мечу пред својом публиком у једној дугој и напорној сезони. У утакмици претпоследњег кола Плеј аута која на за њих а ни за противника, екипу Пожаревца, није имала  други, сем престижни карактер, направили су превагу око 40. минута и дошли до свог дванаестог  тријумфа у још увек актуелној сезони СРЛС.

Сам сусрет, у свом првом делу, обиловао је техничким грешкама домаћих рукометаша што је гостима омогућило константну благу предност. У наставку, од 40. минута, Плањани преузимају иницијативу, и, упркос својском упињању Пожаревљана, не дозвољавају изненађење.

-          -Данас нисмо били на свом нивоу али смо показали да имамо потенцијал да у десетак минута преокренемо резултат у своју корист. Изузетно сам задовољан постигнутим у овој сезони и оним што је екипа пружила. Честитам играчима, општини и спонзорима и захваљујем се на свесрдном ангажовању. Уз мање дораде и једног младог бека, а ту пре свега мислим на Милана Потпару, сматрам да можемо бити екипа са још вишим амбицијама од овогодишњих – казао је Иван Милојевић, тренер екипе.

Главни мотор плањанског састава, Златко Ракић, због повреде колена, „поштеђен“ је уласка на терен у последњих неколико мечева, што се одразило на игру Мораве али не и на генерални утисак.

Сазрели су као екипа, а уз пристигла појачања ни једном противнику нису били лак ривал.

-          -Мирко Михајловић је највеће појачање и о његовим квалитетима и професионалности не желим да трошим речи. Да је изузетан потенцијал показао је и Немања Марјановић, али и млади голман, Марко Крстић. Петар Бугариновић је млад али изузетно перспективан играч. Он се још увек „тражи“, прави грешке, али и поред тога задовољни смо оним што је пружио и верујемо у њега. Мислим да су „домаћи“ играчи могли да пруже мало више, али ми не одустајемо од рада са њима, свесни чињенице да појединци обухваћени редовним тренажним процесом имају обавезе и на факултету, чему плаћамо данак – каже Милојевић.

Млади Крушевљанин од почетка се добро уклопио у екипу и својом борбеношћу брзо покупио симпатије домаћих љубитеља рукомета.

-          -Ово је први клуб, после мог Напретка, у коме играм, и мислим да сам добро изабрао. Све ово је јако лепо искуство и генерално сам задовољан пруженом игром, мада увек може боље. На крају смо врло дуге сезоне и најважније је да смо испунили зацртани план, останак у лиги. Мада не размишљам о ономе што може доћи, надам се да ћу и наредну сезону провести у Моравином дресу – каже пивотмен Великоплањана,  Мирко Михајловић.

На старту сезоне помало се зазирало од учинка голмана, али, како је такмичење одмицало, све је јасније било да је страх био неоправдан. Пар утакмица управо су преломили чувари мреже – довођење осамнаестогодишњег Крстића показало се као изузетан потез стручног штаба, Страхиња Поповић је доминирао међу стативама када је то било од огромне важности...

-          -Захваљујући одбрани, на адекватан начин смо и ми голмани могли да одговоримо на наше задатке. Увели смо од ове године зону 6:0  на коју поједини тимови нису навикли. За оне који би успевали да одговоре, враћали смо за нас карактеристичну 5:1 одбрану, која је нерешива за многе нападе. Одиграли смо најбоље у финишу регуларног дела сезоне што нам је омогућило да без већих напора и плеј аут добро одрадимо. Плеј оф нам је измакао за пар бодова али сматрам да не треба да жалимо и да је иза нас изузетно успешна сезона – прокоментарисао је Поповић.

Последњи меч Моравини рукометаши одиграће у петак, у Нишу, против Железничара. Дођу ли до очекиване победе, а у случају да Југовић ремизира са Радничким или претрпи пораз – избиће на водећу позицију Плеј аута, у некој другој варијанти, завршиће сезону на 2. месту.