Да "овере" суперлигашки статус

 уторак 19. април 2016.

У намери да честитају млађим селекцијама на успеху који су постигли, обећају и за убудуће квалитетан рад са онима од којих се тек очекују добри резултати, и позову љубитеље рукомета да до краја плеј аут фазе подрже први тим – председник и подпредседник РК Морава обратили су се јавности на прес конференцији. Овом приликом саопштено је и да ће приход од улазница са предстојећих мечева ићи у хуманитарне сврхе.

 Похвале су упућене селекцијама 2001. и 1999. које су освајањем првог, односно другог места у регионалној лиги избориле пласман на завршни турнир, крајем овог, односно почетком наредног месеца.

 -Честитам играчима на успеху, у нади да ће наставити и даље успешно да раде, и да ће, уз нашу помоћ, и они једног дана бити суперлигаши. Успевамо да организујемо клуб на свим нивоима, сви тренери од најмлађих категорија до првог тима су лиценцирани. У млађим категоримама имамо тројицу репрезентативаца, Антића, Спасића и Крстића. Било је тешко, али успели смо да дођемо и до статуса сигурног суперлигаша, а останак у највишем рангу надам се да ћемо да оверимо већ у петак, против Железничара  – казао је председник клуба, Саша Андрејић.

 Утакмица против Нишлија, који засигурно испадају у нижи ранг, биће хуманитарног карактера, а са истим предзнаком биће одигране и наредне две у којима је Морава домаћин. На овај корак управа се одлучила како би у овим тешким временима скромно помогли бар некоме...

 Овом приликом, Андрејић се осврнуо и на чињеницу да је искуство из прве суперлигашке сезоне у многоме допринело да се одређене грешке не понављају у овој.

 -Иван Милојевић је сазрео као тренер, ми као управа научили смо ствари које нисмо знали. Нешто се радило на брзину, нешто на силу, било је грешака у приступу самим утакмицама – то искуство нам је од огромног значаја. Имали смо играче са звучним именима, појединачно изузетно квалитетним, а нисмо успели. Сада имамо добар тим, момке који дају себе у сваком моменту, на свакој утакмици максимално. Рукомет није профитабилан спорт, плате нису високе, ми се максимално трудимо да што више наше деце игра. Рукомет у Плани је победио оног момента када су деца у слободно време почела да га играју на теренима. Наша жеља је да их у што већем броју доведемо у халу, направимо од њих играче, људе – казао је он.

 У прилог томе, донета је и одлука да се чланарина више не наплаћује.

 -Захваљујући средствима из општинског буџета и спонзорима, успевамо да остварујемо своје циљеве. Формирање Спортског савеза одразило се на функционисање клуба онако како је и требало да се одрази. Настојало се да средства из буџета буду праведно расподељена свима, па и нама. Очекујемо подршку и убудуће, а план нам је да се у наредној сезони боримо у плеј офу – казао је Игор Николић, подпредседник Рукометног клуба.

 И Андрејић и Николић овом приликом указали су на значај подршке коју клуб има од плањанске публике:

-Можда имамо једну од највернијих публика. Чињеница је и да је део престао да долази у халу када смо почели да губимо одређене мечеве, утиче на то и општа ситуација у друштву, али настојаћемо да добрим партијама поново напунимо трибине. С друге стране, постали смо регионални рукометни центар, што на наше утакмице доводи бројне љубитеље рукомета из околних места – закључио је Андрејић.

 Утакмица против нишког Железничара игра се у петак, са почетком у 19 сати.