Најуспешнији спортисти у 2015.

уторак 15. март 2016.

Десету годину за редом, у организацији месечника Морава прес и портала Плана Медиа, уз материјалну подршку ТСЦ Велика Плана и техничку ЦЗК Масука, проглашени су најуспешнији спортисти за 2015. годину. Сама манифестација одржана је са јединственим смислом - да се на скроман, симболичан начин, ода признање онима који су на спортским теренима чинили да се сви у неком моменту осетимо привилегованим што смо део ове заједнице.

За најбољег спортисту проглашен је Михаило Тодоровић, кошаркаш Плане, први играч по корисности у Другој лиги Србије, док је титулу најбоље спортисткиње понела каратисткиња Марија Минић, освајачица бронзе на Светском првенству за сениоре, у катама.

Због постигнутих резултата, прошла година свакако је била успешна и за великоплањанске кошаркаше, и за рукометаше. Први су, након солидне завршнице и останка у друголигашком друштву, у новој сезони направили фантастичну серију и освојили титулу јесењег шампиона, другима је пошло за руком да се поново врате у највиши државни ранг и знатно сигурније у њему стартују. Стога су за најбоље проглашене екипе КК Плана и РК Морава, а тренери ових састава, Зоран Миловановић и Иван Милојевић, за најуспешније стратеге.

Њихов "млађи" колега, фудбалски тренер Драган Павловић, понео је титулу "тренер педагог", за изуетан рад са најмлађима, док је освајач трећег места на Светском првенству у боди билдингу, Бојан Мишков Стојиловић, "препознатљив" по програму рада "Ојачавај - Не очајавај!", добитник истоименог признања. Плакета "спортски ветеран", овом прилика уручена је Славиши Милетићу, својевремено врсном атлетичару, фудбалеру и кошаркашу, сада неком ко се проналажењем и чувањем старих фотографија предано труди да сећања на неке његове савременике и догађаје не оду у заборав.

Иза себе већ имају запажене резултате. Вероватно су већ остварили и неке своје снове, али на овоме што су до сада постигли сигурно неће стати. Најуспешнији млади спортисти у години за нама су Владимир Антић - првотимац јединог нашег суперлигаша, део јунироског састава државне рукометне селекције, Лазар Илић - каратиста Мораве, државни првак у борбама, трећи на Балканском првенству, Марија Тирнанић - члан Фудочи клуба, јуниорска репрезентативка у фудокан каратеу и Душан Рајић - момак коме је, већ се може рећи, тенис постао животно опредељење.

Година за нама остаће у јако лепој успомени једној великој породици фудбалера. Њихови пионири изборили су пласман у највиши степен такмичења, 2003. годиште освојило је неколико турнира, треба времена побројати успехе селекција 2004. и 2005., а и они млађи кренули су стопама старијих другара. Фудбалски клуб Плана понео је признање за најуспешнији млади клуб.

Признање "спортске наде" овом приликом отишло је у руке оних који ће у времену пре њима тек морати да истрајавају, да се доказују. То су Милош Илић, Павле Степановић и Богдан Милошевић - кошаркаши Плане, Томислав Трпковић , Жељко Рајић и Ненад Ракић - подмладак РК Морава, и Драгана Дејановић и Тијана Станковић - рукометашице Плане.

Од најмлађих све почиње. Они не калкулишу, они су искрени у свом давању и очекивању. Признање "спортске звездице" понели су: кошаркашица Плане, Јелена Познановић, мали рукометаши крњевачког Јединства - Александар Чолаковић и Лазар Стефановић, и лозовичког Ударника - Ања Ђурић и Марко Девић, и чланице ката тима Карате клуба Морава - Анђелија Милосављевић, Исидора Аритоновић и Вера Благојевић.

Признање за популаризацију женског спорта добио је Одбојкашки клуб Плана, који се са сениорском и пионирском селекцијом успешно такмичи у оквиру подунавско-браничевског округа; за популаризацију спорта код најмлађих Карате клуб Карађорђе, који на подручју општине окупља велики број  деце; за популаризацију спорта на селу Фудбалски клуб Бресје Супериор, који је у прошлој години забележио највећи успех од оснивања - друго место у јесењем делу првенства Подунавске окружне лиге.

Као специјални гост манифестације наступио је млади виртуоз на хармоници, Александар Поповић.