Зарад бољих услова за спортисте

петак 12. фебруар 2016.

Током претходних неколико месеци на спортској хали у Великој Плани делом је замењен кров, урађена фасада са предње стране, окречени ходници и свлачионице, префарбана унутрашњост, реконструисана расвета.

На западној страни, у октобру је одрађен део крова који је услед великих оштећења прокишњавао. Како се испоставило да ни предњи део објекта, пуштеног у рад 1996. године - није у бољем стању, замењени су олуци и кров.

- Приликом ових радова уочена су и велика оштећења на спољној фасади, па је донета одлука да се чеони део комплетно одради - каже Анто Антић, вд директора ТСЦ Велика Плана, уз напомену да је све изведено у сопственој режији, уз максимално ангажовање запослених у овој установи.

Зимски распуст за основце који похађају ОШ “Свети Сава”, а којој ТСЦ, на основу пословне техничке сарадње има обавезу уступања терена на коришћење у времену од 8 до 18 часова сваког радног дана, искоришћен је за кречење ходника и свлачионица, префарбана је унутрашњост хале и замењен део паркета који је био оштећен. Ипак, најзначајнија инвестиција тиче се реконструкције комплетне расвете.

- Од отварања хале није било улагања у расвету. Велики број рефлектора због кварова и дотрајалости није био у функцији па је извршена уградња нових осам рефлектора и оправка свих оштећених. Постављене су нове, лед сијалице, које ће бити у функцији током чишћења хале, чиме ће бити постигнута уштеда од 5.980 вати по сату. Уз то, сада је могуће користити четири нивоа расвете, што ће допринети додатним уштедама. У зависности од спорта или догађаја, поред поменутог за чишћење, ту је и режим за тренинг, утакмицу и снимање утакмице, чиме ћемо одговорити  захтеву РТС-а да током сезоне у Супер рукометној лиги из нашег града иде директан пренос једне утакмице рукометаша Мораве - каже Антић.

Како би, активним спортистима пре свега, пружили што боље услове за рад на психо физичким и техничким припремама, опремљена је потребним справама за вежбање теретана, у склопу самог објекта. Део опреме уступио је Клуб “Брито”, преостали је набављен.

- Са овим, уз градски фудбалски стадион, базен, мини пич терен, свим спортским клубовима можемо понудити обједињену, комплетну услугу. Буду ли обезбеђени и адекватни смештајни капацитети, а ту првенствено мислим на стављање у функцију Хотела Плана, ми можемо и спортистима са стране да понудимо сасвим задовољавајуће услове за припреме - сматра Антић.

Раније заступљена идеја да се сам терен у хали прегради како би у заједничком термину два клуба могла да одрађују своје тренинге, коначно доживљава своју реализацију. Уз уговор о изнајмљивању простора за продају сладоледа током летње сезоне на базену, од компаније Нестле добијена је мобилна монтажна преграда...