У победничком ритму

уторак 02. фебруар 2016.

Рукометаши Мораве забележили су победе у пријатељским сусретима са Босном из Високог, Партизаном и Шамотом. Добар рад и позитивна хемија у тиму подижу очекивања од предстојећег наставка првенства.

Већ трећи пут за редом, Великоплањани су успели да савладају београдске црно беле (34:31). Иако тријумф из лигашког надметања остаје за памћење, и овај последњи, остварен у оквиру припрема за наставак првенства, дошао је као резултат велике жеље да се противник поново надигра.
- Атрактиван противник увек нам даје мотив више да добро играмо. Иако важе за један од најспремнијих састава, успели смо да их "претрчимо" - каже тренер Мораве, Иван Милојевић.

У тешкој утакмици добијен је и Шамот (32:31), екипа са свим одликама суперлигаша, што је показало да се припреме одвијају у добром ритму и атмосфери.
- Дуго смо у овом саставу, чини ми се да боља хемија у екипи није постојала, а то је све последица добрих партија и жеље да одиграмо на максималном нивоу. Специфични смо по томе што у својим редовима немамо "велике индивидуалце", играмо колективно, и као тим делујемо компактно - истиче Милојевић.

У припремном периоду шанса је дата у већем обиму и младим играчима, пре свих Антићу и Трпковићу, који су у потпуности оправдали очекивања, видљив је одређени помак и код голмана, посебно Ђорђевића, мало више су одмарали Ракић и Михајловић:
- Сматрам да ћемо физички бити потпуно спремни за предстојеће мечеве, до наставка лиге требало би да искоригујемо и одређене ствари у нападу, средимо одбрану. Очекујем да ћемо оправдати и висока сопствена али и очекивања навијача. Надам се да ће у великом броју доћи да нас подрже у утакмицама са Металопластиком, 20. фебруара, и Југовићем, недељу дана касније, али и у изузетно важном мечу са Рударом - каже тренер рукометаша Мораве.

Плањани би требало да стартују 13. фебруара, гостовањем у Крагујевцу, али, због гостовања Радничког у Норвешкој, у оквиру Челенџ купа, у случају да меч буде одложен, на плањански паркет могла би да пристигне новосадска Војводина или београдска Црвена звезда...

Одржана Скупштина РК

Промене услед политичких преконпоновања на локалу нису много "погодиле" рукометни клуб. На месту председника остао је Саша Андрејић, за потпредседника именован је Игор Николић, технички руководилац екипе је Петар Лучић, на место секретара постављен је Коста Доганџић. Формиран је и нов Управни одбор.
- Надам се да помоћ клубу неће изостати ни убудуће. Подршка нам је преко потребна како би очували постигнуто, али и у реализацији планова, поготово са млађим категоријама. Како ће се одразити формирање Спортског савеза на функционисање нашег клуба, видећемо. По неким назнакама, опредељена средства неће моћи да задовоље све потребе, али верујем да ће решење бити пронађено. Спонзоре је све теже пронаћи, општина је била наш главни ослонац, надам се да ће бити могућности да нас и даље подржава - каже Иван Милојевић.