Година за памћење

субота 26. децембар 2015.

ФК Плана, какве год резултате буде постизао у годинама које долазе, ову на измаку моћи ће да упише као "златну". Постављајући нове стандарде у организацији и нижући успехе на разноразним турнирима, најмлађи фудбалски клуб на нашем простору постао је пример како добра организација и стручан рад са најмлађим категоријама могу донети и те како добре резултате.

Између домаћинства у две градске Мини Макси лиге, први краљевски клуб у Србији из турнира у турнир пунио је своју ризницу новим и новим трофејима, гостујући у местима широм Србије, упознајући све већи број заљубљеника у фудбал, стичући нове пријатеље. Стога је и организација првог Купа краља, под покровитељством ЊКВ, крајем августа, показала колико високо је котиран сам клуб:

- Учешће је узело преко 60 екипа што нам је потврдило да смо, где год смо се појављивали, оставили добар утисак - каже спортски директор клуба, Бобан Лазикић.

Година на измаку била је посебно успешна за пионирску селекцију јер је изборила пласман у највиши степен такмичења, 2003. годиште освојило је пар турнира, забележило више других и трећих места.

- Једна од најтрофејнијих генерација свакако је 2004. годиште, која традиционално прави успехе, треба времена побројати их све. Ипак, селекција 2005. забележила је најбољу годину, направила је све саме добре резултате. То су деца која су играла и завршницу ММЛ и изборила пласман у првих пет у Србији - са поносом истиче Лазикић.

Током ове године "скоцкано" је и 2006. годиште. Окупљен је велики броје деце овог узраста, остварен је тријумф на изузетно јаком турниру у Параћину, освојено 3. место у Фер плеј лиги Западне регије, пар 2. и 3. места на турнирима.

И они најмлађи, рођени 2007. и млађи, имали су доста активности, учествовали на многим такмичењима, постигли, и поред чињенице да праве прве фудбалске кораке, запажене резултате. Од садашњих седмогодишњака много се очекује у години која долази...

Клуб функционише по одређеним принципима. Председник клуба, човек који је најодговорнији за стручни рад, Братислав Живановић Патак, неко је ко надгледа читаву причу, уме да  "продрма" остале, да прискочи кад год је потребно да се нешто одради. Тренер, Света Јовановић Гиле, до скора је радио са свим селекцијама, доласком Драгана Павловића Гаше фокусирао се на рад са пионирима и најмлађом децом.

- Доласком Гаше, појачани смо изузетним стручњаком. Омиљен је код деце, и већ је окарактерисан као неко ко најбоље ради са најмлађим узрастом. У стручном делу, са њим смо клуб са најбољим кадром - каже спортски директор ФК Плана.

Мини макси лига

Пету годину за редом, ФК Плана организатор је градске Мини макси лиге. Након Великог Орашја, по први пут, турнир, који траје до марта 2016. одржава се у у ТСЦ Велика Плана. Поред свих оних који су учествовали претходних година, од ове сезоне прикључили су се и ФК Трговачки из Петровца на Млави, ЛАВ из Лапова и марковачки Напредак.

- Учешће је узело осам фудбалских клубова, са близу 35 селекција. Квалитет утакмица које се играју, како су нам нови пријатељи образложили, определио их је да нам се прикључе. Драго ми је да нам се придружио и Напредак, који је изванредно одрадио причу око окупљања деце у школи фудбала, и да смо наставили добру сарадњу са свим селима која негују овај спорт код најмлађих - каже Лазикић.