Кошаркаши Плане са максималним учинком на свом паркету!

субота 18. новембар 2017.

Кошаркаши Плане тријумфовали су заслужено против Смедерева у мечу 8. кола Друге лиге Србије резултатом 90 : 79  (25:8, 20:26, 28:15, 17:30).

Упркос великој борбености, гостујући састав, комбинација изразито младих играча и неколицине "ветерана" није имао шансе против расположеног домаћег тима који је сигурно отворио утакмицу.

Мало су "попустили" у другом наставку, што су изабраници Марка Капларевића искористили да знатно ублаже заостатак. Након полувремена притисли су поново Великоплањани, преко брзих контри отишли на преко 20 поена предности, а неколико атрактивних закуцавања Трајковића у најлепшем светлу представили су игру између два коша.

Иако је последњих десет минута припало гостима утакмица је руински приведена крају са двоцифреном предношћу, а прилику да изађу на паркет добили су и млади играчи из Планиног погона.

- Добро смо отворили утакмицу, одиграли прву и трећу четвртину веома агресивно, озбиљно, у преостала два наставка смо ротирали, одмарали мало оне који носе игру, дали шансу и играчима са клупе. Није да нису одговорили задатку, али морају да схвате да одбрана мора много озбиљније да се игра. Смедереву желим да изађе из проблема, вечерас су били ослабљени и то се одразило на њихову игру - прокоментарисао је Игор Сих, тренер КК Плана.

- Након тешког гостовања у Алексинцу где смо лоше одиграли, добро смо се спремили за ову утакмицу. Одбрана је у многоме допринела добро одрађеном нападу, што нам је и донело победу. Значајна два бода пред два тешка гостовања - Новом Пазару и Слободи у Ужицу, где идемо растерећени, али се никако нећемо предати без борбе - казао је Владимир Трајковић,најефикаснији играч Плане.

- Честитао бих домаћину на одличној игри и тренеру на сјајно припремљеној утакмици и резултатима оствареним до сада јер то заиста јесу резултати с обзиром на услове и ситуацију у њиховом клубу. Не знам како ћемо ми да превазиђемо проблеме у којима смо од самог почетка, тешко је са младим играчима и малим ростером играти и издржати, али борићемо се до краја - казао је тренер гостујућег састава Марко Капларевић. 

- У одсуству капитена Свилара вечерас нисмо ни могли да очекујемо нешто више, Плана је заслужено победила и ја им честитам на томе и желим сву срећу у наставку првенства. Ми смо у тешкој финансијској ситуацији, састав чине млади момци уз пар ветерана и видећемо какав ће бити наш коначни учинак до краја. Тешки дани за смедеревску кошарку - казао је Дарко Рнић, некадашњи првотимац Плане, најискуснији и најкориснији појединац у утакмици Смедереваца и Великоплањана.

Са пет тријумфа Плана се тренутно налази на честој позицији на табели, у вођству је Ужичка Слобода са скором 7:1.