Плана "покорила" и Црну Гору!

субота 24. јун 2017.

Селекција 2005. КФК "Плана" освојила је прво место на међународном турниру City-Kids Polino у Херцег Новом. У јакој конкуренцији екипа из Београда, Панчева, Петроварадина, Сплита, Загреба, Осјека, Подгорице, Игала, Будве, Херцег Новог, Тивта, Бањалуке и многих других градова региона, руског састава "Крила Совјетов" и тима из Јерменије - великоплањански клинци су, у другом покушају - стали на победнички трон.

УТИЦАЈ ГОЈАЗНОСТИ НА ПСИХОФИЗИЧКИ РАЗВОЈ ДЕЦЕ - пројекат портала Планамедиа подржан на конкурсу  Министарства културе и информисања уз образложење да бављење овом друштвено значајном  темом  доприноси превенцији гојазности код деце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Чланови Краљевског фудбалског клуба су приликом прошлогодишњег дебија на престижном турниру у Црној Гори оставили снажан утисак - како својом игром, која их је довела до финала, тако и комплетним утиском који остављају где год се појаве.

- Ове године отишли смо корак даље. Освојили смо невероватно прво место. Тријумфовали смо на турниру који је сигурно јачи од свих који се одржавају у Србији. "Освојили" смо Црну Гору! - не крије задовољство и усхићеност тренер Драган Павловић.

У последње четири године ова сјајна генерација "Планиних" фудбалера многим ривалима, далеко чувенинијим по имену и традицији, задаје главобољу. Падали су прволигаши - Партизан и Црвена Звезда, Чукарички и Рад, Јагодина, крагујевачки Раднички, Смедерево, Пожаревац... Ове године су на Државном првенству били трећи, две године заредом освојили су Куп Западне Србије, славили на међународном турниру у Београду, неки од њих су део пионирског националног тима... Када се они пријаве за учешће на неком такмичењу, опаска "Не опет ти Плањани!" - све чешће се изговара...

- Тек ће се они доказивати. Причаће се о овим дечацима, о њиховим головима, асистенцијама, одбранама, борбености. Даће Бог да их све усмеримо на прави фудбалски  и животни пут, и да са успехом играју где год их живот однесе - додаје њихов тренер Гаша.

У целој овој причи, многи то већ знају, плањански фудбалски клуб не би био "краљевски", да нема своју краљицу! Девојчицу која је у мушком спорту на престолу - именом и презименом  - Нину Матејић! 

 Девојчицу која се равноправно носи са дечацима (али је питање колико они са њом?!), која дрибла, шутира, уклизава, постиже голове, жари и плени на терену и ван њега.

- Нина има велико срце, њу је милина гледати док игра. Њена воља за победом, жар са којим игра, жеља за доказивањем, то је нешто са чиме се не срећемо тако често. Мислим да цела "фудбалска" Србија зна за њу, сви тренери кажу да је она будући капитен женске репрезентације. Она се родила сада, па за хиљаду година. Упоредо наступа и за "Црбену звезду", где је такође капитен, као и за репрезентацију Западне Србије. Проглашена је за најбољу играчицу Мини Макси лиге, и ми се поносимо њоме - истиче Павловић.

Орило се, стога, с правом, претходних дана и ван граница Србије "Ми смо Плањани - најбољи смо најбољи!",  друштвене мреже биле су пуне фотографија и снимака са свечаног проглашења најбољих екипа, дочек испред локалне скупштине је изостао али је и онај приређен испред "Пејчетове" кафане био врхунски и од срца за наше "мале" шампионе... Селекцију 2005. КФК "Плана", али и оне млађе, који имају на кога да се угледају.

Наиме, на турниру у Херцег Новом учествовали су и клинци 2007. годишта, који су заузели четврто место...