Ревије мини -рукомета

петак 17. март 2017.

Рукомет последњих година настоји да постане спорт малих средина. Да је тако, потврђује све већи број деце који се у игру између два гола укључује у сеоским насељима, а да добар рад доноси и резултете - потврђује Школа рукомета у Лозовику. Постигнутим успесима малишани у ову "школу" доводе нове другаре, а сви заједно, кроз почетне фазе обуке, кроз игру и учење основних елемената технике, савладавају основна правила рукометне игре.

Са идејом да се овај спорт што више омасови, Рукометни савез Подунавског округа, на чијем су челу Стевица Живојиновић, као председник, и секретар Александар Кабић, у  сарадњи са Рукометним савезом Србије, започео је пројекат који за циљ има популаризацију рукомета у малим и сеоским срединама. 

- Рад се заснива на ревијама мини-рукомета и рад са децом узраста од првог до петог разреда у основним школама. Ове ревије биће одржаване на целом подручју Подунавског округа, а прва, реализована у ОШ "Станоје Главаш " у Глибовцу, показала је да је велики број деце заинтересован за овакав начин рада и да све ово заиста има смисла. Сама иницијатива пропраћена је поделом рукометних лопти, како би они могли да наставе да раде са својим наставницима физичког васпитања  - каже Стевица Живојиновић.

Наредно окупљање деце биће организовано у Милошевцу, потом у Азањи, па Великом Орашју и Старом Селу...