Убедљив тријумф кошаркаша Плане над Колубаром!

петак 24. фебруар 2017.

Кошаркаши Плане везали су другу победу на свом терену и дошли до изуетно важних бодова у борби за останак у друголигашкој конкуренцији. Након двонедељне паузе, Великоплањани су пред својим навијачима тријумфовали против Колубаре са убедљивиј 83:61.

Друга мушка лига Србије,19. коло: КК Плана - КК Колубара 83:61 (18:12, 28:10, 17:17, 20:22)

ТСЦ Велика Плана, гледалаца 200, судије: Грујић Бранко, Арсић Александар, Свркота Никола

КК Плана: Ћирић 17, Богдановић 17, Степановић 2, Илић 4, Старинчевић 17, Чабрило 5, Деспотовић, Павловић 2, Марић, Арсић 19.

КК Колубара: Весковић 1, Папић 5, Синђелић С. 15, Илић, Ђукић, Диковић, Радовић 12, Момчиловић 16, Драшковић, Синђелић В. 12, Перовић, Арсеновић

Од самог почетка домаћи тим је одиграо одговорно, агресивно и разноврсно, што доноси почетну предност, а у другом наставку јака одбрана и полетан напад потпуно разбијају игру гостујућег састава, који је у заостатку висе него дупло поена (46:22).

Поени Арсића испод коша, Бодановића из продора, тројке Ћирића И кошевии Старинчевића уз бројне асистенције плеја Плане – не дозвољавају Лазаревчанима ни у другом полувремену да угрозе убедљиву предност домаћина из првог дела игре, па тренер Јаћимовић даје шансу и младим играчима да осете атмосферу на паркету и упишу се у листу стрелаца.

- Максимално добро смо одиграли, максимално ангажовано и квалитетно, како сам и захтевао – са пуно продора, пуно пасова, да се “врти” и отвара игра по ширини и дубини. Тренирали смо мало јаче претходних дана, колико су нам то термини дозвољавали. Мислим да после ове победе имамо могућност да мирно играмо до краја и обезбедимо сигуран опстанак – рекао је тренер Великоплањана, Предраг Јаћимовић.

- Лепа утакмица, играли смо од првог минута јако агресивно, како смо се и договорили. Противник је био коректан, али ми смо вечерас одиграли стварно добру утакмицу. Тренирали смо јако, честитам саиграчима на приказаној игри. Нови тренер је донео нешто другачији систем рада и игре, успели смо да се уклопимо у то и поред тога што нас је мало, функционишемо добро. Надам се да ћемо већ у наредном колу, када гостујемо Срему, обезбедити неопходну сигурност за крај сезоне – истакао је капитен домаћих, Ђорђе Ћирић.

- Апсолутно заслужена победа Плане, у свим сегментима кошаркашке игре били су бољи од нас од самог почетка. Покушавао сам одређеним комбинацијама у одбрани да нешто променим, међутим, нисам вечерас имао расположене играче. Не би било поштено да кажем да смо потценили противника јер бих тако умањио победу и добру игру Плане, али постојала је доза “потцењивачког” код мојих играча. Знали смо да домаћин има у ротацији шест играча и да ми располажемо широм ротацијом али нисмо знали то да искористимо. Предстоји нам грчевита борба за опстанак – закључио је тренер Колубаре, Срђан Јековић.

- Очекивали смо да добијемо ову утакмицу, пре свега јер имамо више играча у ротацији. Противник је добро отворио утакмицу, били су агресивнији од нас, конкретни, знали су шта желе, заслужено су добили меч и ја им честитам – казао е најбољи појединац у редовима Лазаревчана, Момчило Момчиловић.

До краја је остало још седам кола, у наредном Плана гостује у Сремској Митровици, потом дочекује Златибор из Чајетине.