Рајичић "потопио" Мораву!

субота 11. фебруар 2017.

Рукометаши Мораве поражени су у мечу који је био од огромног значаја за њихову даљу судбину у суперлигашкој конкуренцији. Стари и добро познати ривал, Рудар из Костолца, отишао је са плањанског паркета са оба бода, захваљујући пре свега сјајној партији свог голамна, Милоша Рајичића.

СРЛС 16. коло: Морава - Рудар 24:27 (12:12). ТСЦ Велика Плана, гледалаца 200, седмерци: Морава 9(2), Рудар 3 (3). Искључења: Морава 6 мин, Рудар 14 мин.

Морава: Трпковић, Керић, Ђурковић 1, Максић (2), Јокић 1, Тасић 4, Крстић 10 одбрана, Бугариновић 2, Антић, Белић 1 одбрана, Лазовић, Матић 1, Марјановић 3, Бојковић 7, Аврамовић 2, Михајловић 1.

Рудар: Стајковић, Драговић 3. Аврамовић 4, Огњановић, Тица 2, Нечејац, Уранкар 1 одбрана, Богдановић, Рајичић 22 одбране (7), Шукић 3, Димитријевић 4, Милошевић 8, Недељков 3, Божић, Мердовић.

Прво полувреме утакмице 16. кола СРЛС између Мораве и Рудара донело резултатски уједначену игру, али можда нешто сигурније издање домаћег тима. Голови повратника у Моравин табор, Ненада Тасића, уливали су наду да ће бековска линија добро функционисати против високе одбране Костолчана, а пар атрактивних погодака Петра Бугариновића подгравали су уверење навијача на трибинама да ће бодови остати у Плани.

Највећу сенку на игру Великоплањана бацила је лоша реализација пенала (два од четири), али овај хендикеп успео је да ублажи млади голман Марко Крстић са пар одбрањених зицера, па се на домор одтишло при нерешених 12:12.

У наставку је следио шок за шоком – најпре серија од 4:1 за госте, а потом су почели да се нижу нереализовани казнени ударци – један, други… пети. Простор Рајичићевог гола постао је енигма за Моравине шутере - то је давало додатну сигурност тиму Драгана Ајдачића, Морави је самопоуздање било на силазној путањи. Све то резултирало је заостатком од чак осам голова у једном моменту, али је до краја састав Ивана Милојевића успео да ублажи овај, па може се речи, неочекивани, пораз, на крајњих 24:27, а захваљујући у највећој мери сигурном погађању Бориса Бојковића.

И наредне суботе (18. фебруара) Моравини рукометаши играју на свом терену, а у госте им стиже лидер – новосадска Војводина.

За напоменути је да је током зимске паузе из редова великоплањанског суперлигаша отишао дугогодишњи, стандардни првотимац - Златко Ракић, момак који је оставио велики траг на све Моравине успехе последњих година. У наставку сезоне он ће носити дрес Б суперлигаша, Новог Пазара.
С друге стране, Морава је добила појачање на десној крилној позицији, у имену младог Александра Керића, који је стигао из београдског Партизана.