Спорт

Ђорђе Јоцић најперспективнији млади судија!

При крају календарске године и са завршетком такмичарске полусезоне некако сви сумирају резултате. По први пут, а по угледу на веће судијске организације, и Великоплањани су, на пригодној свечаности, уз осврт на минулу годину, доделили признања најуспешнијима. Тако је плакета за најперспективнијег младог судију додељена Ђорђу Јоцићу, дебитанту на  Подунавко-шумадијској зони.

Златно време спорта: Милорад Ђорђевић Фирга

Легенда плањанског спорта, Милорад Ђорђевић Фирга, још за живота је обезбедио себи место међу бесмртне Плањане. Заслужио је победничко постоље дугогодишњим деловањем на спортским теренима, борбеним духом и посвећеношћу послу који му је доносио велику „муку“ и још веће задовољство. Преселивши се почетком године у вечност, где са својим бившим ђацима и саиграчима међу љутим противницима на бескрајном небеском пространству прави нови тим за победе, није отишао у  заборав. Напротив, оставио је простор да кроз приче о њему спорт буде присутан међу новим генерацијама којима ће бити изазов достигнуће некадашњих спортских великана и величина о којима ће се причати док је жива жеља за такмичењем и изгарањем на терену.

Искуство и младост: КК Плана у нову сезону са својим потенцијалом!

петак 04. октобар 2019.

Успони и падови, велике победе и тешки порази, обележили су последњих пет година у великоплањанском кошаркашком клубу. Од борбе за улазак у КЛС, до испадања из лиге -  тек, сада већ бивши друголигаш почиње једну нову причу у својој дугој и богатој традицији. Истрајни у намери да се кошарка игра на плањанском паркету и у предстојећој такмичарској сезони, како у сениорској тако и у млађим категоријама, искрени љубитељи игре под кошевима ударају неке нове темеље. 

Јединствени и кад губе: Пионири Плане без финала баража

субота 25. мај 2019.

Мало је било потребно да пионири "Плане" закораче у други круг баража за улазак у прволигашку елиту, и тако, после 14 година, досегну успех својих вршњака који су наступали у бојама "Мораве", а које су и тада предводили двојица истих тренера, Братислав Живановић и Анто Антић...

Ревија мини рукомета на плањанском паркету!

субота 29. децембар 2018.

У организацији Рукометног савеза Подунавско-Браничевског региона, у великоплањанском спортском центру одржан је Новогодишњи турнир у мини рукомету за девојчице и дечаке, узраста до 12 година. Десет клубова (из Смедерева, Радинца, Великог Градишта, Пожаревца, Петровца, Паланке, Крњева и Лозовика) са укупно 27 екипа, узело је учешће у овом једнодневном надметању.

Уручене дипломе младим фудбалским судијама!

петак 13. април 2018.

Након двоипомесечне обуке у Школи за фудбалске судије за коју је био пријављен 21 полазник, у присуству представника струковне организације Региона Западне Србије и Подунавског округа, Фудбалског савеза општине и судијске организације Велике Плане и челника општинске власти, уручене су дипломе онима који су са успехом савладали "завршни" испит. Међу тринаесторо нових судија су и три девојке.

Кошарка по други пут међу Плањанима!

субота 17. фебруар 2018.

Напунило се прошле године пола века од како је у Плани основан први кошаркашки клуб - Гимназијалац. Преименован је он недуго затим у KK "Моравa", неколико деценија касније мења име (трансформише се) у KK "Планa", а изнова и изнова "неки нови клинци" одрастали су, јачајући дух и тело, управо уз кошаркашку лопту. За све те године било је успона и падова, добрих и мање добрих сезона, просечних и сјајних играча. Крајем осамдесетих некако је све стало, претећи да покида нит коју су генерације остављале једна другој у наслеђе, на чување и неговање. А онда, судбина, или шта већ, доводи нам човека који ће удахнути нови живот игри под обручима...

Страна 1 од 8