Спорт

Искуство и младост: КК Плана у нову сезону са својим потенцијалом!

петак 04. октобар 2019.

Успони и падови, велике победе и тешки порази, обележили су последњих пет година у великоплањанском кошаркашком клубу. Од борбе за улазак у КЛС, до испадања из лиге -  тек, сада већ бивши друголигаш почиње једну нову причу у својој дугој и богатој традицији. Истрајни у намери да се кошарка игра на плањанском паркету и у предстојећој такмичарској сезони, како у сениорској тако и у млађим категоријама, искрени љубитељи игре под кошевима ударају неке нове темеље. 

Јединствени и кад губе: Пионири Плане без финала баража

субота 25. мај 2019.

Мало је било потребно да пионири "Плане" закораче у други круг баража за улазак у прволигашку елиту, и тако, после 14 година, досегну успех својих вршњака који су наступали у бојама "Мораве", а које су и тада предводили двојица истих тренера, Братислав Живановић и Анто Антић...

Ревија мини рукомета на плањанском паркету!

субота 29. децембар 2018.

У организацији Рукометног савеза Подунавско-Браничевског региона, у великоплањанском спортском центру одржан је Новогодишњи турнир у мини рукомету за девојчице и дечаке, узраста до 12 година. Десет клубова (из Смедерева, Радинца, Великог Градишта, Пожаревца, Петровца, Паланке, Крњева и Лозовика) са укупно 27 екипа, узело је учешће у овом једнодневном надметању.

Уручене дипломе младим фудбалским судијама!

петак 13. април 2018.

Након двоипомесечне обуке у Школи за фудбалске судије за коју је био пријављен 21 полазник, у присуству представника струковне организације Региона Западне Србије и Подунавског округа, Фудбалског савеза општине и судијске организације Велике Плане и челника општинске власти, уручене су дипломе онима који су са успехом савладали "завршни" испит. Међу тринаесторо нових судија су и три девојке.

Кошарка по други пут међу Плањанима!

субота 17. фебруар 2018.

Напунило се прошле године пола века од како је у Плани основан први кошаркашки клуб - Гимназијалац. Преименован је он недуго затим у KK "Моравa", неколико деценија касније мења име (трансформише се) у KK "Планa", а изнова и изнова "неки нови клинци" одрастали су, јачајући дух и тело, управо уз кошаркашку лопту. За све те године било је успона и падова, добрих и мање добрих сезона, просечних и сјајних играча. Крајем осамдесетих некако је све стало, претећи да покида нит коју су генерације остављале једна другој у наслеђе, на чување и неговање. А онда, судбина, или шта већ, доводи нам човека који ће удахнути нови живот игри под обручима...

Основци за шаховском таблом!

уторак 23. јануар 2018.

Поводом Светог Саве, у ОШ "Надежда Петровић" по први пут је организован турнир у шаху, а интересовање ученика, како у матичној школи у Великој Плани, тако и у Доњој Ливадици, било је изнад свих очекивања. 

Отклањају предрасуде о судијама!

 уторак 16. јануар 2018.

Судије су чувари поретка фудбалске игре, на њима је да непристрасном и објективном применом и спровођењем правила фудбала, у оквиру својих овлашћења, обезбеђују услове за правично и равномерно надметање противничких састава, што је и суштина духа ове игре, фер-плеј-а и, на крају крајева, спортског надметања уопште. Са намером да младe суграђанe заинтересују за позив који доноси многе бенефите и могућности, из струковне организације судија Велике Плане потекла је идеја о бесплатној школи.

Страна 1 од 8