Спорт

Уручене дипломе младим фудбалским судијама!

петак 13. април 2018.

Након двоипомесечне обуке у Школи за фудбалске судије за коју је био пријављен 21 полазник, у присуству представника струковне организације Региона Западне Србије и Подунавског округа, Фудбалског савеза општине и судијске организације Велике Плане и челника општинске власти, уручене су дипломе онима који су са успехом савладали "завршни" испит. Међу тринаесторо нових судија су и три девојке.

Кошарка по други пут међу Плањанима!

субота 17. фебруар 2018.

Напунило се прошле године пола века од како је у Плани основан први кошаркашки клуб - Гимназијалац. Преименован је он недуго затим у KK "Моравa", неколико деценија касније мења име (трансформише се) у KK "Планa", а изнова и изнова "неки нови клинци" одрастали су, јачајући дух и тело, управо уз кошаркашку лопту. За све те године било је успона и падова, добрих и мање добрих сезона, просечних и сјајних играча. Крајем осамдесетих некако је све стало, претећи да покида нит коју су генерације остављале једна другој у наслеђе, на чување и неговање. А онда, судбина, или шта већ, доводи нам човека који ће удахнути нови живот игри под обручима...

Основци за шаховском таблом!

уторак 23. јануар 2018.

Поводом Светог Саве, у ОШ "Надежда Петровић" по први пут је организован турнир у шаху, а интересовање ученика, како у матичној школи у Великој Плани, тако и у Доњој Ливадици, било је изнад свих очекивања. 

Отклањају предрасуде о судијама!

 уторак 16. јануар 2018.

Судије су чувари поретка фудбалске игре, на њима је да непристрасном и објективном применом и спровођењем правила фудбала, у оквиру својих овлашћења, обезбеђују услове за правично и равномерно надметање противничких састава, што је и суштина духа ове игре, фер-плеј-а и, на крају крајева, спортског надметања уопште. Са намером да младe суграђанe заинтересују за позив који доноси многе бенефите и могућности, из струковне организације судија Велике Плане потекла је идеја о бесплатној школи.

"Ловци" уловили трофеј!

 четвртак 11. јануар 2018.

Прштало је од првог минута финала Новогодишњег турнира у малом фудбалу у великоплањанском спортском центру. Препуне трибине, две сјајне екипе на терену, спектакл какав се само пожелети могао на јубиларном 20. надметању. Још се сви нису поштено ни сместили у столицама, а момак који је дотадашњим учинком конкурисао за најбољег стрелца на турниру, Никола Танасковић, довео је "Корман пут" у вођство. Хладан туш за навијаче домаћег "Хантер Хауса" и све оне који су се надали да ће победнички пехар остати у Плани! А онда, као да се ништа није догодило, "ловци" у пуном налету крећу у контраофанзиву. Ни минут није протекао, Бојан Ђокић успева да затресе мрежу Трифуновића и подигне трибине на ноге! Машина се упалила!

Први пораз кошаркаша на домаћем паркету

петак 22. децембар 2017.

У последњем колу пред једномесечну паузу у првенству Друге лиге Србије кошаркаши Плане доживели су и поред велике жеље и борбености први пораз на свом паркету, и то од лесковачког Здравља, резултатом 91:93  ( 21:26, 26:21, 22:26, 22:20 ).

Нина Матејић: Мали велики борац у копачкама!

петак 15. децембар 2017.

Полазак у школу памти по првој фудбалици са другарима на игралишту. Уследио је први тренинг, одмах након њега и прва утакмица, дала је први гол, уследила су још два, и то је било пресудно. Испуњеност и срећа који је тај моменат донео тада шестогодишњој девојчици обележили су почетак једне приче чији се редови тек исписују. Нина Матејић постала је предводник једне нове генерације у Фудбалском клубу "Плана", генерације која у времену које још увек траје оставља дубок траг својим наступима и резултатима.

Страна 1 од 7