Књижевна трибина посвећена младим ауторима

уторак 19. јануар 2016.

Удружење књижевника Србије је пре годину дана покренуло пројекат “Млади долазе” који има за циљ промоцију стваралаштва младих. У оквиру пројекта организују се трибине и радионице у којима је до сада учешће узело преко стотину младих аутора, образованих и талентованих писаца из целе Србије.

Велика Плана је први град који ће посетити у оквиру књижевног каравана, а у циљу приближавања младих из наше средине Удружењу, 110. годишњем кровном еснафу. Идеја је да се младим људима који се баве писањем да шанса уз стручну подршку и помоћ чланова овог удружења. Kњижевно вече ће бити одржано 23. јануара у Дому омладине у 18 часова.

Позив је упућен младим ауторима, љубитељима поезије и књижевности да се придруже скупу како би што већи број младих људи добио шансу да буде део асоцијације која мисли и осећања, догађаје и запажања преноси на папир. Међу учесницима програма су генерални секретар УК Србије Бранислав Вељковић, чланови удружења Младена Бојковић, Гроздана Лучић Лалић и Милоје Kаваја, књижевник и публициста.

Учешце ће узети и најмлађи шланови удружења, међу њима и наша млада песникиња Мирјана Радосављевић, чија је збирка песама “Величанствена поезија”,  у издању Kњижевне омладине Србије промовисана крејем прошле године.