Турнеја "Малог Бранка" по Македонији

Обновљени КУД  „Мали Бранко“ из Великог Орашја за непуне четири године успео је да окупи више од стотину активних чланова и формира све три селекције фолклораца. Два ансамбла – дечији и омладински са 25 чланова,  део ускршњег распуста провео је на турнеји по Македонији. По позиву пријатеља из КУД-а „Иљо Антески Цмок“ из Тетова и фолклорног ансамбла „Мегдан“ из Богданца, одржали су концерте пред препуним салама домаћина, стекли нове пријатеље са којима ће на узвратним гостовањима размењивати искуства и кореографије.

Заједнички концерт домаћини и гости одржали су и у македонском месту Дрвеница. Пријатељи из Македоније биће гости „Малом Бранку“ на традиционалној манифестацији фолклора и етно наслеђа „Орашанско прело“ крајем јула у Великом Орашју. По повратку са турнеје организатори гостовања приредили су фолклорцима посету Скопљу, Шар планини и Борином Врању.

 

За Мали Ускрс, КУД „Мали Бранко“ организовао је концерт у порти орашанске цркве за посетиоце који су уместо улазница куповали од чланова КУД-а ускршња јаја. Средства сакупљена на овој акцији утрошиће се за градњу нове певнице цркве Св. Петке у Орашју. Јаја су деца доносила од куће, а акцију су помогли мештани својим учешћем и добровољним прилозима.

Komentari su isključeni za ovu stavku