Вишњичица род родила!

недеља 26. март 2017.

Годишњи концерт КУД-а „Плана“ одржан после четворогодишње паузе. Учествовало је 120 фолклораца дечијег и омладинског ансамбла, са најмлађом играчицом од пет година. Као гости наступили су ансамбли КУД-а „Влада Марјановић“ из Старог Села и „Бучим“ из Радовиша.  

Након четворогодишње паузе због смене генерација  КУД „Плана“ се пред препуном салом Центра за културу „Масука“  одужио публици годишњим концертом заједно са ансамблом КУД - а „Влада Марјановић” из Старог Села. Као гости наступили су чланови фолклорног ансамбла „Бучим „из Радовиша, побратимске општине из Македоније, са којима сва наша културно-уметничка друштва размењују дуги низ година пријатељство и сарадњу. По речима кореографа КУД-а „Плана“ наступило је око 120 чланова дечијег и омладинског ансамбла у десет кореографија од којих најмлађи играч има само пет година.

- Пуне четири године одржавали смо КУД и борили се да опстанемо иако су нам старији чланови одлазили на студије и због обавеза нису били у могућности да наставе каријеру, док су неки од њих, најталентованији и најупорнији, успели после два месеца припремног рада да постану део најпознатијих српских културно уметничких друштава каква су „Крсманац“ и „Абрашевић“ у Београду или „Свилен конац“ у Крагујевцу. За једног кореографа који их је учио првим корацима то је велико признање и изузетно важан успех – каже Драгана Јовановић, међу својим фолклорцима омиљени али и ауторитативни вођа тима. 

Наредне године рачунају и на ветеране који су изразили жељу да се окупе и врате у коло. Да концерт не буде класична смена кореографија са најавама водитељског пара кроз програм су публику водили млади академски глумци Александра Манасијевић и Стеван Јовановић. Вокални солиста је била Тања Новаковић, чланица КУД-а „Влада Марјановић“, наступе учесника програма  пратио је оркестар у саставу: Борко Јовановић, Радиша Стевановић, Жељко Старчевић, Ненад Младеновић и Вук Јовановић.

Два сата песме и игре публика је пратила аплаузима, а на крају „Свадбени обичај Пчињског краја“ овацијама и позивима да се врате и на бис одиграју још три сегмента завршне кореографије.