Нова правила за читаоце

уторак 31. јануар 2017.

Библиотека "Радоје Домановић"  увела је нова правила уписа за читаоце. Од почетка године чланарина важи годину дана, од дана уписа у библиотеку, до истог датума наредне године. Овом изменом изједначена су права свих читалаца без обзира на то да ли се уписују почетком или крајем године. Бесплатно ће се убудуће уписивати поред предшколаца  и првака учесници "читалачке значке", особе са инвалидитетом и  лица са посебним потребама. Рок враћања књига је 15 дана са могућношћу једног продужавања. Могуће је позајмити 4 књиге, од тога само један наслов из лектире.

- Правила су дефинисана, истакнута на видном месту и обавезујућа. Имамо велики број књига на читању. Нередовно се враћају и задржавају дуже него што је дозвољено. Молимо читаоце да све књге које су негде затурене, или дате на читање пријатељима и рођацима уредно врате како би и други заинтересовани читаоци могли да их користе - рекла је библиотекарка Жељка Кочић и позвала читаоце на поштовање новоустановљених  правила.

- Приволели смо публику разним акцијама, занимљивим догађајима и многоборјним сусретима са ауторима нових издања да долазе на трибине и промоције књига. Повећао нам се и број читалаца, а из месеца у месец је све више студената који користе нашу читаоницу за учење и припремање испита и дипломских радова. Чланарину нисмо мењали последњих година, остала је  500 динара. Књига је свима приступачна, циљ је да се што више наших грађана учлани и користи наше услуге - каже библиотекарка и истиче да се упркос хладним данима не смањује потреба грађана за књигама. Траже се књиге из свих области - лектира, стручне публикације, бестселери и женска литература. Најревноснији су основци, учесници "читалачке значке" који се труде да у предвиђеном року прочитају све наслове са списка обавезне литературе за такмиче, али и домаћице и пензионерке које радо читају трилере и романе.

За све учлањене и будуће читаоце стиже лепа вест - ускоро ће им бити доступно 500 нових књига чија ће процедура каталогизације бити завршена ових дана, а у складу са традицијом и правилима рада установе у марту ће гост библиотеке бити добитница НИНОВЕ награде, Ивана Димић (Арзамас).