Култура

Поново најбољи: Стаклена менажерија победник ШИК-а!

уторак 26. септембар 2017.

На трећем фестивалу аматерских позоришта ШТАП И КАНАП одржаном у Великом Градишту од 20. до 23. септембра 2017. године у организацији Културног центра „Властимир Павловић Царевац“, представа СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА, настала као део редовних активности Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу, проглашена је најбољом представом Фестивала, а Биљана Марјановић и Горан Милановић донели су признања као најбољи глумци овогодишњег ШИК-а.

Другачије од других: Лето са укусом креативности!

четвртак 24. август 2017.

Они овог лета нису "губили" време. Наоружани добрим расположењем и жељом да на креативан начин утроше сваки минут који им је био на располагању у радионицама организованим у Образовно-креативном центру РЕСТАРТ, храбро су кренули у истраживање сопствених могућности, жеља и замисли.

Ускоро нова књига о хранитељству

уторак 22. август 2017.

Из пера Драгице Радојковић Танасковић ускоро излази нова књига о хранитељицама у Милошевцу. Насловом "Луталица Луна" хранитељица у улози завичајног  писца из села које је широм света познато по хуманости и широком срцу, заокружиће трилогију о судбинама  деце без родитељског старања и њиховим хранитељима.

Трилогија о слободи

петак 28. јул 2017.

Саша Еди Ђорђевић објавио је прошле године прву књигу из трилогије о слободи српског народа, "Јаничар", од 27. јула пред читаоцима је друга књига "Устаник", а за годину дана из штампе ће изаћи трећа, "Четник", којом ће бити заокружена прича о српским јунацима без којих данас не би било ни нас. Издавач ЕвроБук изабрао је роман непознатог аутора међу неколико стотина приспелих наслова. Разлог због чега су се одлучили за почетника оправдали су читаоци - за непуну годину књига о "два, брата, две војске, две судбине" продата је у два тиража.

Креативни летњи распуст!

уторак 1.август 2017.

Пројекат који реализује са креативном децом и младима у ликовној радионици "Рестарт" професорка ликовног, мр Снежана Гроздановић, окупиће до краја августа надарене предшколце, основце, средњошколце и студенте, а на крају вредног рада резултати ће бити предочени на колективној изложби којом ће се јавности представити полазници радионица. Приступ летњој школи цртања је бесплатан. Пружа могућност деци која проводе распуст у граду да се друже, реализују склоност ка уметности, науче нешто ново и бојама и другим техникама кроз реалан и свет маште покажу колико су креативни.

Карађорђе и његово наслеђе у српској историји

петак 28. јул 2017.

У оквиру манифестације У СЛАВУ ВЕЛИКОГ ВОЖДА, која се одржава под покровитељством општине ВеликаПлана од 1990. године последње седмице јула, у време годишњице страдања вожда Првог српског устанка, у галерији Дома културе у Старом Селу,  организовано је представљање Тематског зборника радова са научног скупа одржаног у мају ове године, поводом два столећа од убиства Карађорђа. Српски и страни научници излагали су на скупу, а потом прилагодили за ЗБОРНИК текстове на тему КАРАЂОРЂЕ И ЊЕГОВО НАСЛЕЂЕ У СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ.

Нова премијера у сенци јубилеја!

уторак, 25. јул 2017.

Премијерно извођење представе "Via Doloris" позоришта "Масука" уклопило се у традиционални низ догађаја вишедеценијске манифестације "У славу великог вожда"  која ове године чини део обележавања великог јубилеја, 200 година страдања Карађорђа Петровића. Рађена по тексту Дејана Петковића, у режији Милоша Јагодића, скинула је дебеле наслаге прашине са биографске књиге краљевића Ђорђа, несуђеног краља Југославије, у народу најомиљене личности династије Карађорђевић, која је неправедно скрајнута на маргину историје.

Страна 1 од 10