Хуманитарни концерт за Алексу

 

петак 05. децембар 2014.

Удружење Краљевина Србија Велика Плана у сарадњи са Црвеним крстом организовало је хуманитарни концерт за Алексу Милошевића, дечака коме је неопходно лечење на клиници у Новом Саду. Беба је на порођају остала без кисеоника, интервенцијом педијатра реанимирана, што је довело до озбиљних последица по здравље и развој у првој години живота.

 За даље Алексино лечење неопходна су новчана средства од око 1.000 евра за први циклус терапије. Како родитељи нису у могућности да обезбеде потребан новац, хуманитарна акција је покренута пре месец дана, касице за добровољне прилоге постављене су у просторијама јавних установа, спортској хали, школама  и супермаркетима, а на хуманитарном концерту од улазница и донација прикупљено је 166.000 динара. Довољно и за други циклус лечења.

Позиву организатора одазвало се око 800 грађана који су помогли да се новац сакупи и уплати на жиро рачун корисника. Учествовало је 11 културно уметничких друштава из свих насеља општине, хор Гимназије и солисти. Плањани су поново показали да су солидарни и хумани. У великом броју су се одазвали као учесници програма, истовремено и донатори, ангажовано је око организације на десетине волонтера, а грађани куповином карата омогућили да Алекса започене скупо и захтевно лечење.

Ваше добровољне прилоге за наставак лечења можете уплатити у Sosiete Generale банци 275-0011243083386-97 на име Алекса Милошевић. Уколико буде сакупљено више новца него што је потребно, родитељи болесног дечака новац ће усмерити за потребе лечења неког другог детета.

 

Komentari su isključeni za ovu stavku