Конкурс за жене предузетнице!

понедељак 29. јануар 2018.

За иновационо предузетништво жена Влада Србије обезбедила 100 милиона динара. Следи расписивање конкурса.

ОГЛЕДАЛО ДРУШТВА - БРИГА О СОЦИЈАЛНО ОСЕТЉИВОЈ КАТЕГОРИЈИ СТАНОВНИКА пројекат портала ПЛАНАМЕДИА подржан на Конкурсу Општинске управе општине Велика Плана за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса из области јавног информисања за 2017. годину.  Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не  изражавају ставове органа који је доделио средства

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић најавио је, приликом посете компанији "Екофунги" у Београду, расписивање конкурса у вредности од 100 милиона динара за развој женског иновационог предузетништва.

"Конкурс ће бити објављен у врло кратком року и све жене из целе Србије могу да се пријаве како би добиле и подстицаје и едукацију како да развију иновације и започну самостални иновациони предузетнички бизнис", рекао је Поповић.

Поповић је истакао да је циљ да се жене одваже и покрену своје иновационе и технолошке стартапове, и додао да то доноси нова радна места, раст економије, а тиме и веће плате и веће пензије за све пензионере у Србији.

Он је навео да је власница компаније "Екофунги" Иванка Миленковић, изванредан пример успешног женског иновационог предузетника. Запошљава десет радника, бави се производњом и едукацијом и на најбољи могућ начин спаја науку са пракосом.

Миленковић је развила иновацију, заједно са истраживачима Пољопривредног факултета и Института за биолошка истраживања у Београду, захваљујући којој је омогућен узгој јестивих и медицинских печурака уз помоћ рециклираног органског и неорганског целулозног материјала, рекао је министар. Упућујући поруку неодлучним, способним, предузимљивим и образованим женама да се одваже и усмере енергију у правцу развоја својих идеја, ка производњи и пласману робе на домаћем и иностраном тржишту, министар је истакао да све садашње и будуће предузетнице имају исте шансе.

Поповић је навео и да компанија "Екофунги" готово сваког месеца организује едукацију за произвођаче печурака из иностранства, на којима им инжењери ове фирме преносе знање и технологију које затим користе у својим земљама.

То је доказ да добре идеје, знање и иновације произведене у Србији не познају границе, рекао је министар Поповић.