ВЕРУЈЕМ У БОЉЕ СУТРА ОВДЕ

МЛАДИ И УСПЕШНИ

Драгана Иваниш била је на Саобраћајном факултету најбоља у својој генерацији са просеком 9,98

Србија је земља која се развија, имала сам где да се вратим и одлучила сам да у својој земљи останем. Тежи ка томе да никада не стане у учењу и развоју и увек буде најбоља верзија себе.

Било да ради у тиму или самостално, организацији у којој је ангажована даје максимум својих способности. Увек је желела више и боље. То је вукло напред, ка вишим циљевима. Непресушном енергијом доприноси напретку било чега зашта се определи, својом стручношћу, умећем и посвећеношћу тежи и успева да буде у самом врху компаније у којој ради. Њен циљ је увек био да се напредује. Вредна, посвећена, енергична и пуна знања оставља траг у мисији унапређења квалитета рада компаније у којој је запослена као специјалиста логистике у највећем и водећем малопродајном ланцу Делез Србија.

Драгана Иваниш је након студија и мастер дипломе специјализацију у области логистике стекла у Француској на École Supérieure de Commerce d'Amiens, на програму MBA 2 - Spécialisé achats internationaux et logistique. И тамо је била успешна и показала да се радом освајају највећи домети науке који се применом у пракси оваплоћују и служе човеку као темељ за даљи развој. Мастер инжењер саобраћајног факултета, са просеком оцена 9.98, била је најбољи студент у својој генерацији, сада с великом љубављу подучава млађе генерације да савладавају лакше у школи и на факултету предмете у којима је физика и математика примарна област.

- Студирање у Француској било је велико животно искуство. Усавршавање у једном интелектуално-стимулативном, мултинационалном окружењу учврстило је моју одлуку да наставим путем који сам одабрала. Предавања на француском и на енглеском језику, доста практичног рада на вежбама, јавне презентације, отворена дискусија, размена идеја са професорима иза којих је широко академско знање, али и огромно професионално искуство у познатим светским компанијама, били су драгоцено искуство за мој даљи професионални развој – прича како се постижу циљеви млада инжењерка која може да буде пример будућим генерацијама школараца како се остварују снови.

- Најлепши део образовања веже ме за гимназијске дане. Године одрастања су протекле у упознавању себе и откривању дарова природе које поседујем. Имала сам склоности према природним наукама истовремено и према друштвеним. Постојала је дилема шта даље због чега сам отишла код професорке Смиље да решавајући тест склоности откријем шта би било добро да одаберем, шта ми више лежи. Такмичила сам се из физике и математике још од основне школе. Себе сам увек видела као природњака али је један део мене привлачила уметност и друштвене науке. Са мојим друговима Јованом и Ђолетом сам радиола радио емисије, у Трновчу сам волила програм на манифестацијама, играла сам фолклор. Волим јавне наступе, имала сам слободу да изађем пред публику без страха и треме. Волела сам и глуму, наступала сам у омладинским представама. Пут ме је одвео на Саобраћајни факултет, одабрала сам логистику и данас сам специјалиста логистике у ланцу снабдевања Делез Србија – каже девојка која је успела у животу да обједини све своје љубави.

- Кад успемо ми из мањих средина да будемо изнад просека, параметар другима, сматрамо да је наш успех далеко већи него што се чини – каже срећна што је оправдала сва очекивања своје породице и осталих важних фактора у њеном животу.IVANISSS

- Гимназија ме научила да учим, стекнем радне навике, будем одговорна. Добила сам квалитетну основу, са знањем које сам понела из школе прошла сам кроз прву годину са лакоћом, без икаквих проблема, била сам најбољи студент и добила награду. Током студирања сам била растерећена грча пред испит, траума током припрема сваког испита. Колико сам знања понела из школе и колико ми је помогло током студирања да надоградим оно што сам знала била сам свесна сваки пут кад радимо неку материју која ми је била позната од раније. То ми је помогло да будем успешна и да напредујем. Са једном деветком сам завршила студије и била најбољи студент у својој генерацији. Знање које сам донела из средње школе било је од велике користи – каже уверљиво као да поручује млађим генерацијама да не губе време и да вредно раде када се то од њих очекује.

Драгана је са лакоћом завршила мастер, а касније и специјалистичке студије логистике у Француској. Следеће на њеном путу образовања и усавршавања су докторске студије. Ускоро вероватно, чим пожели да буде поново окружена књигама и потребом да осети адреналин пред испит.

- Определила сам се за логистику и дефинитивно сам задовољна избором занимања. Логистика је свуда око онас и овај део пословања људи различито тумаче иако се показало да је она присутна чак и тамо где је не примећујете. Кад видите неког у трансопорту где пише логистика, помислите да је и ово чиме се ми након специјалистичких студија бавимо као инжењери нешто слично. Свакако то је нешто значајније и комплексније. Веома је битна пословна функција која се бави контролом, управљањем, оптимизацијом и синхронизацијом свих процеса у једном ланцу снабдевања који креће са набавком сировина и завршава се испоруком тог крајњег производа до потрошача – објашњава подробно шта јесте логистика и чиме се бави како би било јасније због чега се вишеструко талентована девојка која је могла све што пожели определила баш за овај позив.

- У том ланцу се налази мноштво процеса који морају бити синхронозвани. Све то је везано за транспорт - друмски, интермодални који је уствари комбинација више видова транспорта. Ту је и царињење, осигурање робе и превоза. Све је то логистика, а колико је везано са мојом струком није тешко претпоставити када се логистика овако расчлани на своје саставне делове и процесе кроз које се пролази приликом рада у оваквој једној великој компанији. Ја се бавим оптимизацијом ланца продаје, управљањем, контролом и унапређењем перформација у ланцу снабдевања.

Након студија у Француској Драгана је добила нова сазнања за бављење логистиком. Проширила је своје видике и у погледу осамостаљивања и покретања сопственог бизниса. Оснажена жели да у будућности буде „сам свој газда“ како и приличи некоме ко је увек био на врху лествице успешних и најбољих.

- Надам се да ћу једног дана моћи да оснујем своју компанију која ће се бавити консултантским услугама у организацији рада компанија како би свој професионални план остварила, заокружила га и ставила неку круну на своју каријеру. Тако видим себе у будућности а за то треба мало више времена, још искустава и знања. Сва моја усавршавања и ангажовања на послу иду у том правцу, са идејом да започнем свој бизнис. Зато сам одлучила да се из Француске након усавршавања вратим у Србију, иако сам имала могућности да останем, и започнем ту неку област која није развијена у Србији као у Европи и остатку света. Овде време логистике тек долази.

Долази и време, бар се тако чини, када млади схватају да и овде, у својој земљи, могу да буду свој на своме, успешни, напредни и признати, добро плаћени за рад и знање.

- Саветовала бих свакоме ко има могућност да оде на усавршавање, проведе неко време у другој држави, било којој. То неко излажење из зоне конфора, одлазак у непознато, где не знаш шта те чека је огромно животно искуство. Ствар је личне природе и карактера човека да ли ће себе сутра видети као држављанина неке стране државе или ће се одлучити да остане ипак у својој земљи. Ја лично сматрам да је Србија земља која се развија, верујем у неко боље сутра овде код нас – каже уверљиво девојка пуна оптимизма поткрепљујући та своја уверења реалним чињеницама.

- Реално је да након стеченог знања у иностранству и искуства у Србији, где сам направила неко своје име у послу и оног што сам научила у Француској, да стварно могу да помогнем развоју логистике у Србији. Имала сам где да се вратим и одлучила сам да у својој земљи останем, имала сам и среће што је моја фирма интернационална компанија где су ми могућности за даљи развој велике. Ја сам притом неко ко је везан за породицу и то је дефинитивно у оном пресудном тренутку превагнуло да будем овде. Мислим да сам донела праву одлуку.BanerSufinansiranja 2

Вести

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Ново санитетско возило за Смедеревску Паланку  Општа болница „Стефан Вискоки” у Смедеревској...

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

Бела недеља у Лозовику Маскирани момци и старији дечаци прескачу преко ватре терајући демоне из...

Пливање за Часни крст!

Пливање за Часни крст!

четвртак 07. јануар 2021. Другу годину заредом у Великој Плани биће организовано пливање за Часни...

Спортом против насиља!

Спортом против насиља!

среда 09. октобар 2019. У оквиру "Недеље менталног здравља", данас је на спортским теренима...

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

среда 13. јун 2018. Олуја праћена градом погодила је данас у поподневним сатима Лозовик и већи...

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

понедељак 21. мај 2018. Селекција девојчица 2005/06. лозовичког рукометног клуба учествоваће на...

Баскеташи показали своју хуманост!

Баскеташи показали своју хуманост!

субота 28. април 2018. Шеснаест екипа, међу којима две из суседне Паланке, узело је учешће на...

Баскеташи играју за Цецу!

Баскеташи играју за Цецу!

уторак 24. април 2018. Кошаркашки терен испред великоплањанског спортског центра биће овог петка...

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

субота 21. април 2018. Рукометаши Мораве остали су без бодова у мечу 18. кола  Супер "Б"...

  • ИМАШ ПРОБЛЕМ? ТУ СМО ЗА ТЕБЕ!  

  • ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

  • „БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

  • Пливање за Часни крст!

  • Спортом против насиља!

  • Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

  • Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

  • Баскеташи показали своју хуманост!

  • Баскеташи играју за Цецу!

  • Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Добродошли

PlanaMedia је веб-портал на коме се презентују дешавања у вези са функционисањем локалне самоуправе и јавног сектора Велике Плане, збивања на политичкој, образовној, културној и спортској сцени, сервисне информације, као и занимљива догађања у Великој Плани и сеоским срединама.

Календар

Prosli mesec Jun 2024 Sledeći mesec
P U W T F S N
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Ускоро

Nema događaja