МРЕЖА МЛАДИХ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

УГ "Свет речи" на новом задатку са средњошколцима Србије

Рад вршњачких едукатора и ментора са тимовима против трговине људима бележи значајне резултате у борби против негативне појаве која пројектом „И ти можеш зауставити трговину људима!“ УГ „Свет речи“ буди свест младих о потреби да заједно делују на свим нивоима

Пројекат "И ТИ МОЖЕШ ЗАУСТАВИТИ ТРГОВИНУ ЉУДИМА!" Удружења грађана "Свет речи" из Велике Плане представља део акције "ПРЕВЕНЦИЈА И БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА У СРБИЈИ". Акција се реализује у оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе HORIZONTAL FACILITY за Западни Балкан и Турску 2019-2022". Пројекат представља наставак већ започете сарадње “Света речи“ са школама из 20 општина и градова Србије и подразумева стварање вршњачких тимова против трговине људима који ће, током пројекта и по завршетку планираних активности, уз подршку наставника - ментора, радити на подизању свести вршњака у својим срединама о овом великом друштвеном проблему. Пројекат се реализује у периоду од 22. марта до 27.септембра 2022. године и до сада је окупио 22 опшине, 64 школе и један средњошколски дом ученика. Идеја се током лета ширила захваљујући раду и ангажовању многобројног тима едукатора из готово свих региона Србије и дела Војводине. Учешћем ученика Средње економске школе из Сомбора, обухваћен је Западнобачки управни округ. Менторка

333

Подунавски округ обухваћен је радом ментора Јелене Јовковић и Марка Грчића из Смедеревске Паланке који су пројекат реализовали у пет школа – у Средњој школи „Жикица Дамнњановић“ и сеоским основним школама у Селевцу, Азањи, Глибовцу и Кусатку. У Бору, општини Борског округа, менторка Светлана Продановић је са Тимом за борбу против трговине људима десет радионица реализовала у Техничкој школи и основним школама у Великом Криваљу и Брестовцу.

Менторка Маријана Миладиновић Јовановић из Деспотовца (Поморавски округ), реализовала је са тимом 15 радионица у својој, Техничкој школи и основним школама у селима Стењевац и Ресавица. Тим менторке Ксеније Јанковић из Кучева (Браничевски округ), пројекат је реализовао у Економско – трговинској и машинској школи и основним школама у Кучеву, Нересници и селу Буковска.

vvv3

Врањски округ су представили ученици Гимназије „Бора Станковић“ из Врања са менторкама Нелом Димитријевић и Сузаном Мишић Станковић. Како су ученици врањске гимназије житељи села Ратаје, Тибужде, Требишиње, Раковац и Балиновац њиховим учешћем и ангажовањем била су обухваћена и ова околне села.

Менторка Биљана Стојановић са тимом из Власотинца (Јабланички округ) идеју о борби против трговине људима проширила је радом на пројекту на пет школа – у Техничкој школи Власотинце и основним школама у селима Свође, Крушевица, Гложане и Тегосница. Професорка Оливера Филиповић из Бујановца са вршњачким едукаторима је обрадила у Пчињском округу тему трговине људима у стручној школи „Свети Сава“.

Менторке Весна Ристовић и Данијела Сурла из Краљева (Рашки округ), радионицама и реализованим активностима у пројекат су укључиле четири школе из Краљева и околних села Адрани, Врба и Берановац.

Општине и градове Шумадисјког и Поморавског округа: Крагујевац, Јагодина, Кнић, Рековац, Рача Крагујевачка, Баточина, Лапово и Топола радом на терену у основним и средњим школама су покриле са својим тимовима менторке Нада Петровић и Александра Радовић. У Крагујевцу су у пројекат укључена деца основних школа из села: Ердеча, Драгобраћа, Велико Поље, Десимировац и Белошевац.

333333

Менторке Живкица Ђорђевић и Маја Јовановић Глигоријевић радиле су са Тимом против трговине људима у Пожаревцу и Костолцу (Браничевски округ). Радионице су реализоване у 11 школа. Едуковани су ученици Пожаревачке гимназије, Музичке школе, Медицинске школе, Економско трговионске школе, Техничке школе „Никола Тесла“ и основних школа у Ћирикопвцу, Костолцу, селима Петка, Острво, Кленовик и Стари Костолац.

Марија Себић је са тимом едукатора представила и у рад пројекта укључила Зајечарски округ и Средњу економску школу и зајечарски Дом ученика средњих школа. Менторка и ауторка пројекта „И ти можеш зауставити трговину људима!“, Јелена Златкова из УГ“Свет речи“ са едукаторима, ученицима Гимназије Велика Плана, пројекат је реализовала у шест школа – Техничкој школи „Никола Тесла“, ОШ „Свети Сава“ и сеоским основним школама у Великом Орашју, Крњеву, Новом Селу и Марковцу.

Рад на терену свих ментора и тимова против трговине људима обухватио је укупно 64 школе и један дом ученика из 22 града и општине широм Србије.

3

 

Пројекат "И ТИ МОЖЕШ ЗАУСТАВИТИ ТРГОВИНУ ЉУДИМА!" реализује се у оквиру  донације додељене организацији « Свет речи » из Велике Плане и представља  део пројекта "ПРЕВЕНЦИЈА И БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА У СРБИЈИ" која се спроводи у оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе „HORIZONTAL FACILITY за Западни Балкан и Турску 2019-2022".

 Ставови и мишљења не изржавају нужно званичне ставове Европске уније и Савета Европе.

logo

Вести

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Ново санитетско возило за Смедеревску Паланку  Општа болница „Стефан Вискоки” у Смедеревској...

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

„БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

Бела недеља у Лозовику Маскирани момци и старији дечаци прескачу преко ватре терајући демоне из...

Пливање за Часни крст!

Пливање за Часни крст!

четвртак 07. јануар 2021. Другу годину заредом у Великој Плани биће организовано пливање за Часни...

Спортом против насиља!

Спортом против насиља!

среда 09. октобар 2019. У оквиру "Недеље менталног здравља", данас је на спортским теренима...

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

среда 13. јун 2018. Олуја праћена градом погодила је данас у поподневним сатима Лозовик и већи...

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

понедељак 21. мај 2018. Селекција девојчица 2005/06. лозовичког рукометног клуба учествоваће на...

Баскеташи показали своју хуманост!

Баскеташи показали своју хуманост!

субота 28. април 2018. Шеснаест екипа, међу којима две из суседне Паланке, узело је учешће на...

Баскеташи играју за Цецу!

Баскеташи играју за Цецу!

уторак 24. април 2018. Кошаркашки терен испред великоплањанског спортског центра биће овог петка...

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

субота 21. април 2018. Рукометаши Мораве остали су без бодова у мечу 18. кола  Супер "Б"...

  • ИМАШ ПРОБЛЕМ? ТУ СМО ЗА ТЕБЕ!  

  • ГРАНТОВИ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

  • „БАЛ ПОД МАСКАМА“ УОЧИ ПОСТА

  • Пливање за Часни крст!

  • Спортом против насиља!

  • Невреме се сручило на Лозовик и Милошевац!

  • Младе рукометашице Ударника иду на Државно првенство!

  • Баскеташи показали своју хуманост!

  • Баскеташи играју за Цецу!

  • Рукометаши против Зрењанинаца пали у финишу!

Добродошли

PlanaMedia је веб-портал на коме се презентују дешавања у вези са функционисањем локалне самоуправе и јавног сектора Велике Плане, збивања на политичкој, образовној, културној и спортској сцени, сервисне информације, као и занимљива догађања у Великој Плани и сеоским срединама.

Календар

Prosli mesec Avgust 2022 Sledeći mesec
P U W T F S N
week 31 1 2 3 4 5 6 7
week 32 8 9 10 11 12 13 14
week 33 15 16 17 18 19 20 21
week 34 22 23 24 25 26 27 28
week 35 29 30 31

Ускоро

Nema događaja